LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

„A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27.

2015.11.03.
 
Ez év augusztusában „Nincs Akadály” néven futó program keretében a Pécs-Normandia LIONS Club 30, általános iskolában pótvizsgára kényszerülő pécsi diákot készített fel ingyenesen a pótvizsgára, összesen 42 tantárgyból. A felkészítés egy kiterjedt összefogás eredményeképpen valósult meg, mely során a gyermekek korrepetálását a Pécs-Normandia LIONS Club önkéntesei, egyetemista gyakornokok és középiskolás diákok végezték a LIONS-házban kialakított 10 különböző korrepetálási helyszínen.
 
2015. október 27-én az egyesület egy konferenciával értékelte a program tapasztalatait, valamint a nem formális oktatásban rejlő lehetőségeket is az általános iskolák és középiskolák, illetve a program megvalósítását segítő PTE Oktatási Igazgatósága és a KLIK Pécsi Tankerülete részvételével.
A konferencia fő védnöke: Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, védnöke pedig István Zsolt a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója volt!
 
A szakmai délutánon előadást tartott Lengvárszky Attila a PTE Oktatási Igazgatója, Páva Péter, a KLIK Pécsi Tankerületének Igazgatója, valamint dr. Herner Ákos projektvezető, aki a „Nincs Akadály” programot mutatta be az előkészületektől egészen a megvalósulásig! A konferenciát egy korrepetitor, egy szülő és több felkészített gyermek érzelemmel telített hozzászólása tette teljessé, mely során megmutatkozott, hogy az eredmény nemcsak a sikeres pótvizsgákban nyilvánult meg, hanem a program a résztvevő gyermekek lelkében is elindított valamit.
 
 

„A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27. „A Nem formális oktatásban rejlő lehetőségek. Együtt a gyermekekért: civilek és hivatásosok” – Pécs-Normandia LIONS Club konferenciája; 2015.10.27.
Letölthető dokumentumok:

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23