LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Evezős versenyek sérült fiataloknak

2015.09.14.
 
 
 
 
Mosonmagyaróváron 2009-ben indult a sérüléssel élő gyerekek ergométeres – evezős sportja, két civil szervezet - a „Reménység” Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány (melynek vezetője vagyok), és a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület összefogásával. Először az autizmussal élő gyerekkel kezdtük el ezt a sportot, majd bővült a paletta: mozgássérült, értelmi akadályozott, s látássérült gyerekek, fiatalok is bekapcsolódtak a munkába. Több helyi, majd területi és országos versenyen vettek részt, szép eredménnyel, edzőjük Nagyné Valkai Éva támogatásával. Felmerült a nemzetközi versenyeken való indulás lehetősége, ehhez viszont komoly vizsgálat, megmérettetés kell. Idén a franciaországi Aigubelette-ben tartott világbajnokság adott lehetőséget a klasszifikációra.
Gombás Dániel, tehetséges látássérült fiatal utazásának támogatása miatt az edző megkereste a helyi Lions club vezetését. Dánielt ismerjük, hiszen már többször segített a club munkájában: például részt vett a "Vakvacsora" mosonmagyaróvári programjában, s e remekül sikerült rendezvény bevételéből vásárolt /helyi látássérülteknek biztosított/ tandem-kerékpár összeszerelésében, szervizelésében is számíthattuk munkájára - 50.000 Ft összegben kapott támogatást a klubtól.
Magyarországról még egy szolnoki látássérült fiatalember utazott a klasszifikációra. Az utazásban augusztus utolsó hétvégéjén én is részt vettem gyógypedagógiai segítőként, ami emberileg is, és szakmailag is nagy élményt nyújtott.
 
A LIONS Mosonmagyaróvár továbbra is segítő kezet nyújt ahhoz, hogy a városban elindított, sérüléssel élők sportja tovább bővüljön, színesedjen. Városunkban, decemberben már 4. alkalommal lesz az Országos Ergométeres Verseny sérült fiatalok és felnőttek számára, melyhez aktív támogatóként is csatlakozunk. Ösztönözzük, hogy a látássérültek sportolása, egészségvédelme érdekében minél több érintett gyermek és fiatal ismerkedjen meg az ergométerrel, az evezéssel.
Cser Katalin
 
 
 
 
( A képek sorrendben)
 
1. Lions klub helyi elnöke,Cser Katalin, Gombás Dániel, és édesapja
2. A klasszifikációs helyszínen, Franciaországban
3. A világbajnokság megnyitója - csodálatos környezet, remek szervezés
4. A tavalyi országos ergométeres verseny /Mosonmagyaróváron/
 
 

Evezős versenyek sérült fiataloknak Evezős versenyek sérült fiataloknak Evezős versenyek sérült fiataloknak Evezős versenyek sérült fiataloknak

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23