LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak

2016.06.09.
 
Szerdán átadták az ezredik ingyen szemüveget a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének Wanatka - központjában, Budapesten. Az eseményen István Zsolt, a szövetség leköszönő kormányzója adta át a szemüveget Pál Sándornak a Református Szeretetszolgálat kuratóriumi tagjának , aki eljuttatja a 900 megvizsgált személy egyikének. Ők voltak azok, akiknek segítettek a szervezet és a Magyar Optikus Ipartestület áprilisban, Beregsurányban lebonyolított szemszűrési jótékonysági akciójával.
 
Az átadás előzményei
 
A nagyszabású jószolgálati tevékenységet a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének szervezésében 2016. április 21-28. között bonyolították le. Beregsurányban a magyar-ukrán határ magyar oldalán 8 napon át várták a rászorult látássérült embereket ingyenes szemszűrésre.
Az ingyenes szemüveg felajánlást, amelynek eszmei értéke meghaladja a 20 millió forintot a Magyar Optikus Ipartestület ajánlotta fel a Lions számára a Kárpátaljai Segélyprogram támogatására. A program széles körű összefogással zajlott: Beregsurány Önkormányzata, a Református Szeretetszolgálat és a Kárpátaljai Református Egyházkerület is segítette az akció lebonyolítását.
Nem csupán szemüveg, használt ruha és élelmiszer is
A szemszűrés előzménye, hogy 2015 őszén kötött megállapodást a Beregszászi Lions Klub és a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége. Ennek alapján a magyarországi Lions klubok többsége - 25 közösség - csatlakozott az országos használt ruhagyűjtési kezdeményezéshez, amelynek eredményeként mintegy 25 millió forint értékű ruha adományt juttattak el Beregszászra. Jöttek szállítmányok többek között Pécsről, Győrből, Mosonmagyaróvárról és Miskolcról.
 Egy másik akció részeként egymillió Ft értékben vittek száraz élelmiszer adományként Beregszászra. Az akciók lebonyolításában a ruha és az élelmiszer kiszállítását a Református Szeretetszolgálat önzetlen felajánlása biztosította. Mintegy 560 családhoz került élelmiszer egységcsomag.
 
Szűrővizsgálatok az egész országban
 
A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 3 éve indította el országos, ingyenes szemszűrési programját. A szemszűrő busz az eltelt időszakban 20 ezer kilométert tett meg és több mint 100 helyszínen járt. Mindehhez 29 klubunk és az ifjúsági klubok a leók elkötelezett szervezőmunkája kellett, a lelkes lions klubtagok saját városuk, térségük számára szervezték meg az ingyenes szemvizsgálatot. Orvost, optimetristát szerveztek, ha kellett a rászoruló időseket, gyerekeket szállították a vizsgálat helyszínére vagy a busszal járták az intézményeket, falvakat. Az eredmény 5500 megvizsgált személy. A diagnózisok sajnos lesújtóak. A szakorvos az esetek 60 %-ában állapított meg valamilyen rendellenességet. Ez a szomorú adat minden indoknál jobban igazolja a szövetség kezdeményezésének szükségességét.
Amit a Lions mozgalomról tudni kell
A Lions Clubok Magyarországi Szövetségében 45 klub évente kb. 100-150 millió Ft értékben segíti adományaival a különböző rászorultakat. A hazai Lions klubok tagjai a világ legnagyobb jószolgálati mozgalmának, amelynek 1,4 millió ember tagja van. Elsősorban a vakokat és látássérülteket valamint a hátrányos helyzetű a gyermeket támogatják, de kiemelt fontosságú számukra a katasztrófák idején a rászorultak segítése is.
 
Budapest, 2016.06.08.
 
 
 Lions Clubok Magyarországi Szövetsége
 
 

Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak Ezer darab adomány szemüveg kárpátaljai rászorulóknak
Kapcsolódó anyagok:

Menüpontok:

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23