LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Fiatal oroszlánok nemzetközi tábora Miskolcon

2015.07.27.
 
 
Győr, Kaposvár Pécs és Szeged után, most Miskolc adott otthont a Lions nemzetközi diák cseretábornak. A jótékonysági mozgalom több mint fél évszázada hozta létre az ifjúsági cserprogramját, ennek jegyében jöttek el 17 nemzet fiataljai Magyarországra, a borsodi megyeszékhelyre, hogy az önkéntes mozgalomról diskuráljanak, kicseréljék gondolataikat, megismerjék a különböző országokban adódó feladatokat, tanuljanak módszereket egymástól, s nem utolsó sorban ideutaztak azért, hogy megismerjék hazánkat.
 
A miskolci tábor lakói gazdag-színes program részesei voltak: a kezdeti ismerkedés utáni napokon,boboztak, népi táncház vendégei voltak, ellátogattak a polgármesteri hivatalba, kirándultak a Bükkbe, kisvonattal utaztak, s a sok-sok esemény után esti barlangfürdőzésen vettek részt. A színes programok része volt a várossal, a környékével való ismerkedésen túl egy közös akció, jószolgálati munkát végeztek: a miskolci állatkert ketreceit takarították. Koleszár Péter, a tábor igazgatója elmondta különleges élmény volt számukra a látogatás, a vakvezető kutyák iskolájában, de hasonlóképp unikális esemény volt részükre a tokaji hajókirándulás.
Az egyik legizgalmasabb esemény Miskolc centrumában zajlott. A tábor lakói segítőkészségből és emberségből vizsgáztatták a városiakat. A rendhagyó akciót az Első Miskolci Lions Club szervezte és arra szerettek volna választ kapni, hányan segítenek egy vaknak probléma esetén. A miskolciak jól vizsgáztak, hiszen a teszten szinte minden járókelő átment. A segítőkészséget a fiatalok minden esetben tapssal jutalmazták.
 
Egy sajtóbeszámoló a történtekről:
 
 
A tábori program a fővárosi illetve visegrádi kirándulással zárult.
 
További képek:
 
 
 


 
 

Fiatal oroszlánok nemzetközi tábora Miskolcon Fiatal oroszlánok nemzetközi tábora Miskolcon

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23