LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

A Prizma LC adománya a rászorulóknak

2011.02.09. 18:34

 

alt A Budapesti Prizma Lions Klub keresi azokat a rászorulókat, akiket az évben támogatni szeretne. Voltak évek, amikor a gyengén látókat, volt, amikor a szívbeteg kisgyermekeket, a 2010-es évben pedig a Magyarország észak-keleti csücskében, nehezen élő családokat támogatta.
A tavalyi árvizet követő szakmai kiránduláson szembesültünk azzal, hogy Szatmár-Bereg megyében is mennyi rászoruló család él. Az ottani Vizi társulat vezetője, Nagy Elek, és bőrgyógyász főorvosnő felesége Dr. Kerezsi Erzsébet szervezésével, és közreműködésével 2010-ben évben kétszer is, május, és december elején több köbméternyi adományt adtunk át.

 

 

 altAz adomány mennyisége szükségessé tette, hogy támogatói segítséget keressünk. Találtunk is, a SIXT Magyarország Rent a Car Kft igazgatója, Dévai Gábor személyében, aki rendelkezésre bocsájtott egy 3,5 tonnás zárt terű teherautót, amivel a helyszínre fuvarozhattuk a szállítmányt. A dobozos csomagoláshoz ötven, különböző méretű dobozt biztosított az Óbudai Praktiker Áruház
A fogadó család mindkét alkalommal, az önkormányzat helyi étkezdéjéből az összes asztalt, széket, és padot kölcsönvette, és a kertjükben felállította, hogy az eszközök és ruhaneműk szétosztását, annak válogatását megkönnyítse.
 
30-40 család apraja-nagyja fogadott minket, és várták a pillanatot, amikor kinyílik a furgon ajtaja, és láthatóvá válik a közel 10 köbméternyi „sok minden”. Kihasználva a figyelmet és nagy érdeklődést, felálltam az egyik padra, elmondtam, hogy az adományt a Budapesti Prizma Lions Klub Közhasznú Egyesület, mint jótékonysági szervezet tagjai gyűjtötték.
 
Májusban már az autó kirakodásakor odajött egy mozgássérült, két bottal járó 7 év körüli kisfiú. „Háromkerekű biciklit hoztál?” – kérdezte. Egészen addig a pillanatig büszke voltam arra rengeteg ruhára, műszaki cikkre, amit vittünk, de sajnos bicikli nem volt köztük. Ezt követően klubunk az interneten keresett egy speciális háromkerekű biciklit, megvettük, és eljuttattuk a kisfiúnak, aki így már „mozgásképes”.
 
Köszönet mindenkinek, aki adománygyűjtésben közreműködött, külön köszönet azoknak, akik klubtársaink által, másod, és harmadkézből értesülve, adományokat gyűjtöttek. Sok családtól, sokféle adomány gyűlt össze. Téli-, nyári ruhanemű, takarók, ágyneműk, háztartási eszközök, könyvek, játékok (rollerek), számítógépek, monitorok, konyhai elszívó, babakocsi… És már gyűlik a következő szállítmányra való adomány…
 
Lehoczky László
Prizma Lions Klub

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23