LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Lions faültetés Sopronban

2011.12.06.

Lions faültetés Sopronban

 A LION magazin 2011,  szeptemberi számának 3. oldalán Wing-Kun Tam,  a Lions  Clubs  International nemzetközi elnöke felhívja a figyelmet: Ültessünk egymillió fát! Több,  mint egymillió Lions tag van, így a terv egyszerűen, könnyen kivitelezhető. Egymillió fa ugyanis kevesebb, mint egy fa tagonként. Az LCI weboldala minden hónapban közzéteszi az ültetett fák mennyiségét és a szervezet főhadiszállásán „Ültettem egy fát” kitűzőket is készíteni fognak.

A  26 tagú soproni Lions Club megtette a magáét, és továbbra is ekképpen cselekszik majd.  2011 november 18-án a klub tagjai Szemerey Tamás szervező klubtag és Nagy Zsolt városi főkertész irányításával 14 darab széleslevelű galagonyafát ültettek a soproni Jókai utcában. Tavasszal a Frankenburg úti vasúti átjáró környékén lesz a második forduló.

Nemzetközi elnökünk felhívását reméljük sokan mások is követni fogják.

Ugyancsak a LION magazinban, az októberi számban olvasható Anne Ford tollából egy nagyszerű cikk, melynek címe: „ A természet dicsősége - és a miénk is”. Alcím: „A fák sokkal többet jelentenek, mint árnyék és szépség. Hozzájárulnak jó közérzetünkhöz”. E cikk végén olvasható egy lényeges mondat:  „A dolognak nincs vége azzal, hogy elültettünk egy fát. Azt gondozni, öntözni, pátyolgatni kell! Csak így érjük el a kívánt hatást!”

Úgy legyen! Fel hát kedves tagtársak: Ültessünk egymillió fát!
Barátsággal: Vörös Ákos Sopron LC


LIONS HÍREK

VAGYOK 2018

 
 
 
VAGYOK 2018

Lions jótékonysági koncert Pécsett a Kodály Központban

 
 
Lions jótékonysági koncert Pécsett a Kodály Központban

All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”

 
 
 
All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”