LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Cseresznyefát ültettek Kecskeméten

2012.04.26.

Csatlakozva a Lions mozgalom idei egyik fő célkitűzéséhez a Kecskeméti Szent László Lions Club 35 japán cseresznyefát ültetett el Kecskeméten a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti téren. Az aktivitás célja nemcsak a civil összefogás erősítése volt, hanem így is szerettük volna kifejezni barátságunkat Kecskemét japán partnervárosa, Aomori iránt. Egyben alkalmat adott arra is, hogy részvétünket és egyben partnerségünket fejezzük ki az egy évvel ezelőtt történt japán földrengés és cunami áldozatai és hozzátartozói számára.

A kezdeményezést felkarolta Kecskemét város önkormányzata, amely a területet rendelkezésre bocsátotta, Nagy Ágnes városi főkertész asszony, aki az ültetési tervet készítette, valamint a KEFAG Zrt., amely a területet készítette elő.

A faültetés április 12-én, csütörtökön délután 14.30 órától tartottuk. Bár az eső időnként csepergett, nem szegte kedvét a szép számmal összegyűlt érdeklődőnek és a klubtagoknak. A rendezvényen részt vesz Ito Tecuo japán nagykövet úr és felesége, dr. Zombor Gábor Kecskemét polgármestere, Németh István a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója és Magyar László II. alkormányzó is. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai családjaikat is elhozták az eseményre, akik aktívan bekapcsolódtak a munkába.

Az így kialakított park bekerülési költségéhez a Kecskeméti Szent László Lions Club mintegy félmillió forinttal járul hozzá. A fák további gondozását a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóival és a KEFAG Zrt. munkatársaival közösen végezzük.

A cseresznyefa japán egyik nemzeti jelképe, virágai visszafogott, egyszerű szépségükben felejthetetlen élményt nyújtanak annak, aki csak egyszer is élőben látta a fehérbe és rózsaszínbe burkolózó fákat. A cseresznyefa virágzás Japánban a tavasz érkezésének hivatalos jele, ráadásul egy hagyomány is kötődik a virághoz: akire ráhull, azt szerencse és boldogság éri.

Reméljük, hogy az így elültetett fák virágszirmai sok kecskemétinek hoznak majd szerencsét és boldogságot.

Szutor Enikő


LIONS HÍREK

VAGYOK 2018

 
 
 
VAGYOK 2018

Lions jótékonysági koncert Pécsett a Kodály Központban

 
 
Lions jótékonysági koncert Pécsett a Kodály Központban

All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”

 
 
 
All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”