LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Könnyebb lesz a gyermekek szemvizsgálata

2016.02.12.
 
 
Könnyebben és kíméletesebben vizsgálhatják majd a legkisebb pácienseket a megyei kórházban. Egy csecsemők és kisgyermekek szemészeti vizsgálatára kifejlesztett mérőműszert vásároltak ugyanis az Első Kecskeméti LIONS Klub támogatásának köszönhetően- írta a Hiros .hu hírportál. Az eszközt sajtótájékoztató keretében mutatták be a média képviselőinek szerda délután.
 
Dr. Horváth Zsolt, a megyei kórház orvos igazgatója mondott köszönetet az adományért, majd Jámbor Zoltánné, az Első Kecskeméti LIONS Klub soros elnöke kívánt eredményes munkát az eszköz használatához a kórház munkatársainak-írta a médium.
Dr. Ács Tamás, a Szemészeti Osztály vezető főorvosa beszélt arról, milyen nehéz volt eddig számukra a gyerekek szemvizsgálata. A fix felnőtt műszerek gyakran megijesztették a kicsiket, ez hosszadalmassá tette az orvosok munkáját is. Ezzel a hordozható, PLUSOPTIX A12R típusú videorefraktometerrel azonban akár édesanyjuk ölében ülve, sőt szaladgálás közben is elvégezhetik a szükséges méréseket. Elegendő ugyanis, hogy egy pillanatra rögzítse a gyermek szemét a műszer, így ki tudják szűrni a fénytörési hibákat.
Dr. Kalmár Éva, az Első Kecskeméti LIONS Klub alapító elnöke elmondta, hogy a most százéves civil szervezet épp a látássérültek támogatására jött létre. A kezdetektől fogva fontos céljuk volt a megelőzés is, ezért is tartották fontosnak, hogy segítsék a megyei kórházat támogatásukkal. Egymilliós adományukat kiegészítette az intézmény vezetése, így sikerült megvásárolniuk a közel hárommillió forint értékű videorefraktometert. Köszönetük jeléül egy oklevelet adott át dr. Horváth Zsolt a LIONS Klub számára.
A műszer nagy előnye, hogy nem kell pupillatágítót alkalmazni, 1 méteres távolságról pontos mérést biztosít. A kisgyermek a szülő biztonságos közelében (ölében ülve) maradhat. Rendkívül gyors mérést biztosít, egy lépésben méri a szem fénytörési hibáit, a pupilla átmérőt, a PD-t és a tekintés irányát. Egyszerűen kezelhető, automatikus mérésindítás. hordozható, nem kötött billentyűzethez és a monitorhoz. Egyaránt használható mind a kórházi osztályon, mind a rendelőintézetben. A műszer alkalmas kisgyermekek szűrésére is, akár 6 hónapos kortól-írta a Hiros.hu.
 
 

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23