LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Kormányzói Köszöntés !

2018.07.01.
 
 Kormányzói Köszöntés !
   
 Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönöm, hogy megtisztel figyelmével.
 
A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét 1917-ben az Amerikai Egyesült Államokban Chicagoban alapították. A jószolgálati célokkal alapított szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban, közel 1,5 millió tagja van, és a világ legnagyobb, klub alapon szerveződő, civil jószolgálati szervezete, amely vallásoktól és a politikától függetlenül végzi tevékenységét.
A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése valamint a vakok- és gyengén látók segítése, támogatása jelenti.
A cukorbetegség a látás romlásának az egyik leggyakoribb kiváltó oka, a betegség egyik leggyakoribb szövődménye. A Lions közösség az alapításának 100. évfordulóján a következő évszázad egyik legfontosabb feladatának tűzte ki, hogy a diabetes elleni küzdelemben feladatot vállal. A magyarországi Lions közösség is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és egészségmegőrző és szűrőprogramokat szerveznek rendszeresen.
A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége (LCMSZ 1989-ben jött létre. Magyarországon jelenleg mintegy 40 Lions Club közel 850 tagja végzi jószolgálati munkáját.
Az önállóan működő Lions klubok elsősorban saját környezetükben végzik tevékenységüket, ott ismerik a legpontosabban kinek és milyen módon lehet a leghatékonyabban segíteni. Programjaik között szerepel a hátrányos helyzetű emberek, a betegek, a gyerekek és idősek támogatása. Élelmiszergyűjtést, kulturális programok szervezését is végzik.
 
Mindezt a rászorultakért végzett szolgálatot az emberi jóságba vetett hittel, embertársaink iránt érzett szeretettel végezzük.
Nem véletlen, hogy a 2018/2019 LIONS év jelmondata: a Szolgálni. Hittel szeretetben.
 
dr Chrabák László kormányzó
 

Kormányzói Köszöntés ! Kormányzói Köszöntés !

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23