LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Kormányzói köszöntő

2017.07.20.
 
 
Kormányzói köszöntő

 

250.

A Lions közösség minden nap összesen legalább ennyi helyen végez jószolgálati munkát a Föld valamely pontján.
 
 
Tegnap, ma és holnap is.
 
A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, amely 20-30 fős klubok összességéből áll, összesen közel 1,5 millió tagja van. Magyarországon és további 205 országban elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szendvedők érdekében tevékenykedünk.
 
De klubjaink szabadon állhatnak egy-egy jó ügy mögé, így a tevékenységüknek csak a képzelet szab határt. Játszóterek felújítása, a mentőszolgálat támogatása, műemlékek gondozása, védett sírok ápolása, a kárpátaljai magyarság segítése vagy egy egyszerű köztéri pad kihelyezése. Mind-mind egy-egy ügy, amely mögött büszke és jókedvű Lionok állnak.
 
Az 1917-ben alakult, most épp 100 éves közösségünk a világ legnagyobb tagsági alapon szerveződő jószolgálati mozgalmává vált. Néhány éve a Financial Times által megkérdezett 500 cégvezető a "világ legjobb civil szervezetének" választotta közösségünket. Az elődöktől megörökölt hagyományok tiszteletben tartásával, a pártpolitikai és vallási függetlenség mellett igyekszünk úgy formálni szervezetünket, amely a jószolgálat és az önkéntes munka iránt érdeklődő fiatalabb generáció számára is vonzó és érdekes.
 
Köszöntjük Önt a honlapunkon és örömmel hívjuk és fogadjuk tagjaink sorába Magyarország közel 50 Lions klubjában azokat, akik nyitottak rá, hogy tegyenek a rászorulókért vagy egy jó ügy érdekében.
 
Szolgálunk. Együtt. Egymástól tanulva.
 
 
 
Koleszár Péter
a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének
2017/18 évi kormányzója.
 
 
 
 
 

LIONS HÍREK

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 2. régiójának értekezlete.

 
A Dunántúli Régió régióelnöke egyeztetésre hívja a régióba tartozó Lions Clubok képviselőit 2017. október 28-ra.
 

Vak és Látássérült szüret

 Vak és
Látássérült Szüret.
2017.10.14.
 
 

Pannonhalmi Séta

 
 
Az Arrabona LC meghívja az érdeklődőket a
Pannonhalmi Sétára, amelyet
2017.09.23-án, szombaton rendeznek.

További informácó:
https://www.facebook.com/arrabonalionsclub2000