LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének díja

LIONS DÍJ SZABÁLYZAT  
 
A „LIONS DÍJ”, mint a LIONS CLUBOK Magyarországi Szövetsége által adható legmagasabb elismerő díj, abból a meggondolásból született, hogy ezzel minden évben kitüntessen egy olyan, nem a mozgalomhoz tartozó személyt, akinek tevékenysége az ország elesettjeinek támogatásában kiemelkedő.
 
Adományozó: LIONS CLUBOK Magyarországi Szövetsége
 
A LIONS DÍJ odaítélésének általános szabályai:
  • A LIONS DÍJ átadásának időpontja, a minden évben megrendezésre kerülő Országos Jótékonysági Lions Bál. Abban az esetben, ha a bál megtartására nem kerül sor vagy bármely okból nincs lehetőség a díjat átadni, akkor azt az Éves Konvención vagy az erre a célra külön megrendezésre kerülő -a médiában kellően meghirdetett- reprezentatív eseményen kell átadni.
  • A LIONS DÍJ pénzjutalommal nem jár.
  • A LIONS DÍJ egy erre a célra külön megtervezett műtárgy, talpazattal, és a talpazaton bronz táblán gravírozott felirattal. A díjazott ezen kívül egy oklevelet kap, valamint egy kitűzőt, amelyet állandó viseletként hordhat, igazolva a díjazás tényét mindenki számára.
  • A díjazandó személyére minden - a szövetséghez tartozó - Lions klub egy javaslatot tehet
  • A javasolt személy nem lehet a mozgalom aktív tagja, s csak büntetlen előéletű személy lehet, és nem folyhat ellene semminemű rendőrségi vagy büntető eljárás.
A díj odaítélésének feltétele, hogy a javasolt személy bizonyíthatóan aktív részese legyen több éve a jószolgálati munkának.
A javasolt személy nem lehet egyetlen pártnak, egyháznak aktív vezető tisztségviselője, s a jószolgálati munkáját térítésmentesen végezte.
 
A Lions Díj Bizottság (LDB):
 
A díj odaítélésére egy változó tagságú bizottság (Lions Díj Bizottság) jogosult, amely 7 tagból áll. A testület állandó tagja három jó hírnevű Lion, Dr. Czeglédi László PDG, Dr. Buzási Gábor PDG, Ütő Ákos PDG. A változó tagok száma 4 fő. Az állandó tagok esetleges tartós vagy végleges akadályoztatása esetén a konvenció jogosult állandó tagot állítani. Az LDB változó tagjai: a mindenkor regnáló kormányzó, az utolsó volt kormányzó, az alkormányzók. Az LDB az elnököt és a titkárát soraiból választja meg.
 

LIONS HÍREK

VAGYOK 2018

 
 
 
VAGYOK 2018

Meghívó a Pécs Első Lions Club jótékonysági hangversenyére.

 
 
„ Az Egészséges Jövő Nemzedékért”
 
 

All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”

 
 
 
All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”