LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Lions Környezet Fotó Pályázat

 LIONS KÖRNYEZET FOTÓ PÁLYÁZAT
 
 
Leírás: Az évenként megrendezésre kerülő fotópályázat módot ad a Lions és LEO Klubok tagjainak arra, hogy megmutassák egy saját eredeti fotón keresztül büszkeségüket és elkötelezettségüket Lions klubjaik környezetének fejlesztésében, védésében és megőrzésében.
 
Örömmel várunk természeti fotókat az állati élet, a növényvilág, természeti és időjárási jelenségek témaköreiben, továbbá olyan ábrázolásokat, amelyek bemutatják azt a környezetet, melyet Lions vagy LEO közösségeink szolgálnak, védenek, megóvni szándékoznak.
 
Pályázási lehetőségek: A verseny nyitott minden Lions és LEO Klub-tag számára, akinek klubja tartozás és kizárás mentes. A pályázók saját eredeti, nem módosított, fekete-fehér vagy színes (kinyomtatva 8*10 collos, azaz 20,3*25,4 cm) fotóval jelentkezhetnek, melyek embereket nem ábrázolhatnak.
 
Minden Kormányzóság nevezhet évente egy fotót legkésőbb 2017 Március 1-i határidővel
 
A hazai beadási határidő 2017 január 31!
 
Szabályok (nemzetközi és hazai vegyesen, illetve értelemszerűen):
Minden pályázatnak tartalmaznia kell a címet, a negatívot (digitális esetben EXIF* adatokat) és egy 25 szavas (vagy rövidebb) leírást** a fotóról és azt, hogy a megörökített környezetet fejleszteni, megóvni vagy védeni kell-e.
//* Csak az eredeti EXIF adatokkal rendelkező képeket tudjuk elfogadni (részletekért érdeklődjön fényképezőgépe gyártójánál, ez alapértelmezésben minden digitális fotón eleve rajta van) Kérjük a digitális képeket eredeti méretben őrizze meg, későbbi esetleges tulajdonjog-igazolás céljából.
** A hazai nyertestől fogjuk kérni a leírást és a címet angol nyelven is! Jelen pályázat hazai leadása során a leírás kétnyelvű megadásának hiánya nem kizáró ok.//
A hazai nyertes fotó kiválasztását szakmai zsűri fogja elvégezni.
A hazai nyertes pályamunkát a Lions Nemzetközi Konvenció Chicagoban mutatja be és azt a regisztrált résztvevők bírálják. A nemzetközi szavazás eredményeként az első három helyezett kerül kihirdetésre, ahol az első helyezett díjat kap. A hazai verseny első három helyezettje elismerésben és díjazásban részesül.
Minden szinten, minden indulót objektív elfogulatlan zsűrinek kell elbírálnia.
A győztesek kiválasztásának fő szempontja az eredetiség, művésziesség és a környezet ábrázolásának minősége.
A beérkező képeket a beérkező mennyiségtől függően vagy kiállításra bocsátjuk, vagy az interneten web-oldalunkon közzétesszük. A kategória-győztes hazai képeket a Lions konvención kiállítjuk.
A hazai nyertes fotót, negatívot vagy file-t és a leírást a Nemzetközi Lions Klubhoz 2017. 03.01-ig (nem az egyéni pályázót érintő határidő) kell eljuttatni postán és e-mailen keresztül. A jelentkezési lap teljességének feltétele a fotó csatolása. Azért, hogy az e-mail file elektronikusan megnyitható legyen, vagy a pályamunka sérülés mentesen eljusson az elbíráláshoz, a pályázót terheli a felelősség.
 
A fotóknak eredetinek kell lennie, semmilyen módon nem hasonlíthat máshoz, kizárólag a verseny témájához kapcsolódhat. Az embereket ábrázoló fotókat a kiírás jellege miatt eleve kizárjuk. Egy fotót csak egyszer lehet nevezni. A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége ugyancsak fenntartja a jogot, hogy kizárja azokat a fotókat, melyek nem felelnek meg a verseny kritériumoknak.
A fotók a Lions Clubok Nemzetközi szövetségének tulajdonává válnak. LCI felelőssége lesz a fotókat méretben keretezéshez igazítani és kiállítani. A pályázókat terheli a fotók elkészítésének és küldésének költsége.
 
 
 
 
 


Letölthető dokumentumok:

LIONS HÍREK

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 2. régiójának értekezlete.

 
A Dunántúli Régió régióelnöke egyeztetésre hívja a régióba tartozó Lions Clubok képviselőit 2017. október 28-ra.
 

Vak és Látássérült szüret

 Vak és
Látássérült Szüret.
2017.10.14.
 
 

"Láthatatlan vacsora"

 "Láthatatlan vacsora"