LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Hírek

„FAIR PLAY DÍJ”,

2017.04.05.
 A „FAIR PLAY DÍJ”, mint a KLAUZÁL Lc. és a WESSELÉNYI Lc. által közösen alapított díj, abból a meggondolásból született, hogy ezzel minden évben kitüntessen egy olyan, nem a mozgalomhoz tartozó személyt, akinek tevékenysége az ország elesettjeinek támogatásában kiemelkedő.
 
 
     
 A „FAIR PLAY DÍJ”, mint a KLAUZÁL Lc. és a WESSELÉNYI Lc. által közösen alapított díj, abból a meggondolásból született, hogy ezzel minden évben kitüntessen egy olyan, nem a mozgalomhoz tartozó személyt, akinek tevékenysége az ország elesettjeinek támogatásában kiemelkedő.
 
Az első ilyen díjat a 2009. 07. 01-én Debrecenben adták át a „Vak és Gyengén Látók” Világ és Európa bajnokságán annak a férfi és női versenyzőnek, aki a verseny alatt nem az eredményt, hanem a becsületes helytállást tekintette elsődlegesnek.
 
Ezt követően minden évben olyan személyek kapták, akik e kiírásnak megfelelően sokat tettek az ország elesettjeinek támogatásáért.
 
Néhányan a díjazottak közül: Ókovács Szilveszter az Operaház főigazgatója a fiatalok zenei kultúrájának neveléséért, Waberer György elnök vezérigazgató a fiatalok sportolásának támogatásáért és az elesettek jelentős anyagi támogatásáért.
 
Néhányan a díjazottak közül: Nagy Zoltám OTP marketing ig. a rászorultak és a fiatalok aktív támogatásáért, Ókovács Szilveszter az Operaház főigazgatója a fiatalok zenei kultúrájának neveléséért, Waberer György elnök vezérigazgató a fiatalok sportolásának támogatásáért és az elesettek jelentős anyagi támogatásáért, valamint Zelenka Pál vezér ig. A vakok, gyengén lától és fiatalok kiemelkedő támogatásáért.
 
Az idei évben a „Lions Day” napon a 100 éves ünneplés alkalmával rendezett kiállításon Radnainé Dr. Fogarasi Katalin a Klauzál Lc. örökös elnöke és Pázmányi György PDG a Wesselényi Lc. elnöke adta át a „Lions Fair Play Díjat” Kárász Róbertnek, aki a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány alapítója Törőcsik Maria színművésszel közösen, abból a célból hozták létre, hogy munkahely-teremtéssel támogassák a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját. Maci aukcióikkal 2012 óta hívják fel a figyelmet a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási arányának növelésének fontosságára. Az Alapítvány 2015. december 3-án, a Fogyatékossággal Élők Világnapján az 5. jótékonysági Maci-aukcióval mutatja be az első “Fogadj Örökbe Egy Macit” mozit, kávéházat és kulturális-művészeti központot, a Vörösmarty-t, ahol fogyatékossággal élők számára biztosítanak munkahelyet, segítve ezzel önálló életvitelüket, a társadalomba való beilleszkedésüket. Kárász Róbert kezdeményezte és indult útjára, az „Ezer Lámpás Éjszakája” program 2011-ben, amelynek középpontjában az eltűnt gyermekek állnak. Az Alapítvány célja, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel minél hatékonyabb módon felhívja a társadalom figyelmét az aggasztó jelenségre, miszerint évente 10-12 ezer gyermek eltűnését jelentik be, melyből 90-100 gyermek soha nem kerül elő, továbbá segítséget nyújtson a gyermekek felkutatásában.
 
 

„FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”, „FAIR PLAY DÍJ”,

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23