LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Hírek

Köszönjük, Szilvi!

2016.12.11.
Köszönjük, Szilvi!
 15 év a sérült tehetségekért

Többezer érdeklődő a kecskeméti Első Lions Klub filléres börzéjén
 Többezer érdeklődő a kecskeméti Első Lions Klub filléres börzéjén

 
A Centrál Lions Klub együttműködést alakított ki Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével. Ennek keretében az érdeklődő medikusok önkéntes segítőként közreműködnek a klubok szemszűrő programjain, s így felgyorsulhatnak a vizsgálatok, több rászorult szemvizsgálata végezhető el. A látáskárosodások felderítése továbbra is szakorvosi feladat, az orvostanhallgatók előszűrést végeznek (pl. látásélesség vizsgálattal) vagy adminisztrációs feladatot látnak el, tehát nem pótolják az orvost. Az első ilyen közreműködésre a pestlőrinci klub szűrési akciójának során került sor a közelmúltban.
 

Pármai kapcsolat

2016.06.27.
Pármai kapcsolat
 
 
Immár egy éves budapesti Centrál és a pármai Colorno la Reggia Lions klubjainak együttműködése. Tavaly olasz barátaink látogattak Budapestre: számukra parlamenti látogatást szerveztünk és ünnepélyes vacsora keretében aláírtuk a partnerségről szóló szándéknyilatkozatot. Pármából 5 csomag új és használt ruhával egészítették ki a péceli Egymást Segítő Egyesület idős tagjainak összerakott karácsonyi ajándékcsomagunkat.
 

 
A budapesti Centrál Lions Klub budapesti orvostanhallgatókkal erősítette a magyarországi Lions mozgalmat. Az új típusú együttműködés lényege, hogy az érdeklődő medikusok igény esetén önkéntes segítőként közreműködnek a klubok szemszűrő programjain, s így felgyorsulhatnak a vizsgálatok, több rászorult szemvizsgálata végezhető el. A látáskárosodások felderítése továbbra is szakorvosi feladat, az orvostanhallgatók előszűrést végeznek (pl. látásélesség vizsgálattal) vagy az adminisztrációs feladatot látnak el.
 
***
 
The Budapest based Central Lions Club involved students of the Semmelweis Medical University to various charitable programs including sight screening actions. Future doctors will serve as voluntary contributors assisting ophthalmologists and optometrists responsible for the examinations. Their support could facilitate the process of detecting visual impairment by pre-screening and administration.

 

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23