LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Hírek

Gödöllő: új tagok, ünnepélyes avató

2015.02.14.
 
 
Kedves LIONS Barátaink!
 
A 2015-ös évünk egy nem mindennapi eseménnyel indult, ami egy meghatározó állomás lehet a Magyarországi LIONS Clubok történetében. Örömmel tudatjuk, hogy a 049230. számú klub, vagyis a Budapest First Host LC 12 új taggal bővült, így már 23-an szolgálhatnak együtt- „A szeretet erejével”. Az új tagokat ünnepélyes keretek között, 2015. január 27-én a Gödöllői Erzsébet Királyné Étterem dísztermében avatták hivatalos LIONS taggá. Az avató ünnepségen kiemelt díszvendég volt dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona Kormányzó Asszony és Pázmányi György (PDG), akinek kiemelt érdeme volt az új csapat akvirálásában. Az avató ceremónia levezető elnöki teendőit, Dr. Gonda György korábbi klubelnök látta el, valamint a ceremónián nagy örömmel részt vettek régi-új kormányzósági tagok is szép számmal.
 
 
Pillanatkép az est megnyitásáról, a képen balról-jobbra: Pázmányi György (PDG), dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona (Kormányzó 2014-2015) és dr. Gonda György (volt elnök Budapest First Host LC) 
 
 
 
Az estét a LIONS Himnusz meghallgatása után Gonda György, a Budapesti First Host LC volt elnöke nyitotta meg, majd ezt követően az ifjú és tehetséges fiatalokból álló trió, a Simonváros Band bűvölte el a vendégeket vidám népi dallamokkal.
 
 
A képen a Simonváros Band két tagja
 
Az ünnepélyes harangszó elhangzása után az avatandó tagok rövid bemutatkozása következett, akik ezután ünnepélyes keretek között tették le az esküt a ’jószolgálatra’. A Kormányzó Asszony személyesen tűzte fel mindenki gallérjára a megtisztelő LIONS emblémát, majd egyenként átvették a névre szóló díszokleveleket, és a jelenlévő Oroszlánoktól boldogan fogadták a szeretetteljes gratulációkat.
 
A frissen avatott Oroszlánok (a képen balról-jobbra): Varga Levente, Makkay-Chambers Adrienne, Tóth Csaba, Tóth Attila, Szőke Linda, Dr. Simonváros Péter, Hunyadi János, Harányi Tamás, Dr. Fogarassy Csaba, Csabáné Farkasházi Edit és Csaba Antal
 
 
Az estét megtisztelte jelenlétével a Budapest First Host LC első elnöke, Dr. Czeglédi László Alapító Kormányzó is, aki a Club életének elmúlt 25 évét méltatta. Kedves gondolatokkal felszólaltak korábbi kormányzóink is, akik 2015. január 01-től kezdődően jósolják az „új időszámítás” kezdetét a Magyarországi LIONS Klubok életében.
 
 
A képen balról-jobbra: dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona (kormányzó 2014-2015), Spissák István (PDG), Magyar László (PDG), István Zsolt (alkormányzó)
 
 
Az este zárásaképp meghallgattuk az egyik frissen avatott „Oroszlánunk” és gyermekei által alapított Hunyadi Trió (Hunyadi János és gyermekei) előadásában a Honfoglalás című dalt.Az este zárásaképp meghallgattuk az egyik frissen avatott „Oroszlánunk” és gyermekei által alapított Hunyadi Trió (Hunyadi János és gyermekei) előadásában a Honfoglalás című dalt.
 
 
A képen a Hunyadi Trió két ifjú tehetsége
 
A tapsvihar elcsendesültével, az este megkoronázásaképp egy állófogadáson ínycsiklandó falatok és egy-egy pohár pezsgő mellett beszélgettek a régi-új LION-ok, múltról-jövőről, családról-barátokról, sikerekről és célokról. A jövőben a Budapest First Host LC két helyszínen, Gödöllőn és Budapesten egyaránt szolgálja a rászoruló közösségeket, mely tevékenységében erőteljesen szeretne koncentrálni a következő generációk (egyetemisták, nagycsaládosok) jószolgálati programokba történő bevonására. A gödöllői csapat kiemelt célként fogalmazta meg a középiskolások, egyetemi hallgatók folyamatos és széles körű tájékoztatását a Lions mozgalom tevékenységéről és programjairól.
 
 
A képen középen Dr. Czeglédi László Alapító Kormányzó, mellette az új tagok
 
Még egyszer köszönjük mindenkinek a segítséget, a lelkesítést, és hogy együtt ünnepelhettünk Veletek ezen megtisztelő és feledhetetlen estén!
Emlékeztetőül a 12 új oroszlán neve és elérhetőségünk, hozzánk bátran fordulhattok a jövőben Gödöllőn (Email: ; Tel: 30-2021623):
 
 
Csaba Antal 4110977
Csabáné Farkasházi Edit 4110984
Dr. Fogarassy Csaba 4093589
Dr. Gyuricza Csaba 4093590
Harányi Tamás 4093591
Hunyadi János 4093595
Péter István 4093597
Dr. Simonváros Péter 4093601
Szőke Linda 4093606
Tóth Attila 4093608
Tóth Csaba 4093612
Varga Levente 4093609
 
 


"We Serve" - azaz "Szolgálunk"
 
A cikket összeállította: Dr. Fogarassy Csaba és Szőke Linda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23