LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Monor Hegyessy Lions Club Beszámoló

2017.05.16.
 BESZÁMOLÓ
a 4. Közép- és Kelet-Európai Konferenciáról
 
 
 BESZÁMOLÓ
a 4. Közép- és Kelet-Európai Konferenciáról
 
Zrenjanin, Szerbia, 2017. 05. 05-06.
 
A Konferencián részt vettek: Hégely Péter - Monor Hegyessy Lions Club (elnök)
Hégelyné Képes Elvira Katalin
 
A konferencia háttere:
 
A CEEI régió kiemelt területnek számít a nemzetközi Lions mozgalom továbbfejlesztésében. Magyarország, Észtország, Románia, Horvátország, Szlovénia már önálló districttel vannak jelen a Lions mozgalomban, ám Albánia, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Bosznia, Grúzia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lettország, Moldova, Montenegró, Szerbia és Ukrajna még e fejlődési szint előtt állnak. A konferencia elsődleges célja és feladata a térség országainak együttműködésének elősegítése, jó gyakorlatok átadása, a motiváció erősítése.
 
A résztvevők köre:
 
A konferencia résztvevői a fenti ország-csoportból kerültek ki, sajnos azonban meglehetősen hiányos volt a résztvevő nemzetek köre. Magyarországot Hégely Péter és felesége képviselte.
A konferencián mintegy 30 fő vett részt. Előadóként, szervezőként jelen voltak továbbá jelenlegi és volt nemzetközi munkatársak, koordinátorok, mentorok.
 
A konferencia jellege és tematikája:
 
A rendezvényen frontális jellegű előadások mellett a résztvevőket aktívan bevonó tréning- és workshop jellegű tevékenységek is voltak.
A himnuszok (Amerikai, EU, szerb) után ünnepi köszöntők és felvezető előadások következtek, melyek közül kiemelhető Per Christensen, korábbi LCI Igazgató (2010-2012) előadása a motivációról, illetve Elisabeth Haderer nemzetközi igazgató előadása a vezetői képességek fejlesztéséről.
A délután folyamán több kiscsoportos workshop zajlott. Mi a „MyLCI” majd a „tagság – kiválasztási eszközök” és az „új clubok indítása” szemináriumokon vettünk részt.
A második nap az előadások és közös foglalkozások fókuszában a Clubban folyó munka megerősítésének kérdése állt. Az interaktív és közös élményeken alapuló tréning jellegű előadások során a résztvevők behatóan foglalkoztak a Clubokon belüli szervezeti kérdésekkel, a hatékonyabb és eredményesebb munka feltételeivel, a közösségi együttműködések kérdésével és a médiában rejlő lehetőségek jobb kihasználásával. A délután folyamán hangsúlyos szerepet kapott az előadói és vitakészségek fejlesztése is.
A konferencia záróceremóniáját egy élő videokonferencia keretében megtisztelte Bob Corlew a Lions International Elnöke is. A rendezők számos díjat kiosztottak, illetve valamennyi résztvevő megkapta a részvételi oklevelét, melyet PID Phil Nathan (CEEI elnök) és PDG Heiko Dallmann (CEEI alelnök) látott el kézjegyével.
A rendezvény a második nap estéjén hivatalos gálavacsorájával ért végett. A szervezők példás előkészítő munkájának eredményeként fantasztikus hangulatú vacsora és zenés bál zárta az eseményt.
 
Összefoglalás és az eredmények értékelése
 
Általában elmondható, hogy az egész rendezvény kiválóan volt megszervezve, mind a helyszín, mind a programok kitűnően alkalmasak volt a résztvevők készségeinek, képességeinek és motivációjának fejlesztésére. A rendezvény résztvevői megismerhették egymást, új együttműködések alapjait tehették le.
A konferencia során számos olyan ismeretet szerezhettünk, mely hatékonyan alkalmazható a helyi clubélet fejlesztéséhez és a tagok aktivitásának, motivációjának fokozásához.
Mindamellett kiválónak ígérkező barátságokat is megalapoztunk. Várhatóan a közeljövőben a Monor Hegyessy Lions Club együttműködési megállapodást köthet a Zrenjanin-i clubbal, valamint remélhetőleg hamarosan egy horvát club küldöttséget is vendégül láthatunk Monoron és Budapesten.
 
Monor, 2017. május 8.
Hégely Péter
 
elnök
Monor Hegyessy Lions Club
 
 

Monor Hegyessy Lions Club  Beszámoló Monor Hegyessy Lions Club  Beszámoló Monor Hegyessy Lions Club  Beszámoló Monor Hegyessy Lions Club  Beszámoló Monor Hegyessy Lions Club  Beszámoló Monor Hegyessy Lions Club  Beszámoló

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23