LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Monori fánkfaló

2016.02.22.
 
A Monori Hegyessy Lions Klub immár ötödik alkalommal rendezte meg a Falánk Fánkfalók Találkozóját február 13-án, az ezer pincét (!) számláló monori Strázsahegy pincefaluban.
Az eseménynek, akárcsak az elmúlt években a KultPince biztosított kiváló körülményeket.
 
 
Minden előkészületet megtettünk a jótékonysági rendezvény sikere érdekében, de mikor azon a szombaton egész délelőtt zuhogott, bizony felmerült bennünk a kérdések, vajon nem lesz-e hiábavaló több heti fáradozásunk.
Aztán délben elállt az eső, és – ha nem is a tavalyihoz hasonlítható verőfényes napsütés, de – tűrhető idő alakult ki délutánra.
Kettő órától hatig vártuk a közönséget a klub tagsága által helyben készített ízletes friss fánkok sokaságával, forró teával forralt borral, amit az alkalomra készített LIONS-bögrében is kérhettek a vendégek.
A fő program kíséretében számos vonzó kínálatot biztosítottunk a monori és a távolabbi településekről érkező közönségnek. Két helyszínen is folyamatosan szólt a zene: a fogadóteremben a Bor-óka népzenészei a fröccsteraszon jazz zenészek szórakoztattak. Ugyanitt helyi kézműves mesterek kirakodó vásárán válogathattunk a szebbnél szebb portékák közül, a játszóházban a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, amíg szüleik – miközben falták a fánkot és iszogattak – kellemes társasági életet élhettek a fogadóteremben, az épület előtti teraszon és a pincében, a vendégváró asztalok mellett.
Ugyanis a zord idő ellenére várakozáson felül érkeztek a látogatók, akik a jótékony fogyasztás mellett élvezhették a kulturális programokat, és a tél elmúltával, otthonról kimozdulva örülhettek fánkfaló összehozta nagyobb társaságnak.
A délután közepén sort kerítettünk az előre meghirdetett jelmezverseny értékelésére, melynek során a harminc jelmezbe öltözöttből a zsűri kiválogatta a díjazottakat, emellett mindegyikük megkapta az elismerő emléklapot és az ajándékfánkot.
Ekkor osztottuk ki a Békeposzter-rajzpályázat monori háziversenyének díjait is.
 
Amint a fentiekből kiderül, több volt ez, mint egy jótékonysági akció, hiszen egy komplett szombat délutáni kulturális és társadalmi eseményt bonyolítottunk le, de az alapja azért a jótékonykodás maradt.
Ennek eredményeként – bár a közönség száma nem érte el érthető okokból a tavalyit – a bevételünk viszont igen. Így az idén is mintegy 200.000 Ft-tal tudjuk támogatni monori rászoruló gyermekek nyári programjait.
Köszönet érte klubunk tagsága mellett mindazoknak, akik odaadó közreműködésükkel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.
 
Laza István
elnök, Monor Hegyessy Lions Klub
 
 

Monori fánkfaló Monori fánkfaló Monori fánkfaló Monori fánkfaló Monori fánkfaló Monori fánkfaló

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23