LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Monori fánkfaló

2016.02.22.
 
A Monori Hegyessy Lions Klub immár ötödik alkalommal rendezte meg a Falánk Fánkfalók Találkozóját február 13-án, az ezer pincét (!) számláló monori Strázsahegy pincefaluban.
Az eseménynek, akárcsak az elmúlt években a KultPince biztosított kiváló körülményeket.
 
 
Minden előkészületet megtettünk a jótékonysági rendezvény sikere érdekében, de mikor azon a szombaton egész délelőtt zuhogott, bizony felmerült bennünk a kérdések, vajon nem lesz-e hiábavaló több heti fáradozásunk.
Aztán délben elállt az eső, és – ha nem is a tavalyihoz hasonlítható verőfényes napsütés, de – tűrhető idő alakult ki délutánra.
Kettő órától hatig vártuk a közönséget a klub tagsága által helyben készített ízletes friss fánkok sokaságával, forró teával forralt borral, amit az alkalomra készített LIONS-bögrében is kérhettek a vendégek.
A fő program kíséretében számos vonzó kínálatot biztosítottunk a monori és a távolabbi településekről érkező közönségnek. Két helyszínen is folyamatosan szólt a zene: a fogadóteremben a Bor-óka népzenészei a fröccsteraszon jazz zenészek szórakoztattak. Ugyanitt helyi kézműves mesterek kirakodó vásárán válogathattunk a szebbnél szebb portékák közül, a játszóházban a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, amíg szüleik – miközben falták a fánkot és iszogattak – kellemes társasági életet élhettek a fogadóteremben, az épület előtti teraszon és a pincében, a vendégváró asztalok mellett.
Ugyanis a zord idő ellenére várakozáson felül érkeztek a látogatók, akik a jótékony fogyasztás mellett élvezhették a kulturális programokat, és a tél elmúltával, otthonról kimozdulva örülhettek fánkfaló összehozta nagyobb társaságnak.
A délután közepén sort kerítettünk az előre meghirdetett jelmezverseny értékelésére, melynek során a harminc jelmezbe öltözöttből a zsűri kiválogatta a díjazottakat, emellett mindegyikük megkapta az elismerő emléklapot és az ajándékfánkot.
Ekkor osztottuk ki a Békeposzter-rajzpályázat monori háziversenyének díjait is.
 
Amint a fentiekből kiderül, több volt ez, mint egy jótékonysági akció, hiszen egy komplett szombat délutáni kulturális és társadalmi eseményt bonyolítottunk le, de az alapja azért a jótékonykodás maradt.
Ennek eredményeként – bár a közönség száma nem érte el érthető okokból a tavalyit – a bevételünk viszont igen. Így az idén is mintegy 200.000 Ft-tal tudjuk támogatni monori rászoruló gyermekek nyári programjait.
Köszönet érte klubunk tagsága mellett mindazoknak, akik odaadó közreműködésükkel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.
 
Laza István
elnök, Monor Hegyessy Lions Klub
 
 

Monori fánkfaló Monori fánkfaló Monori fánkfaló Monori fánkfaló Monori fánkfaló Monori fánkfaló

LIONS HÍREK

VAGYOK 2018

 
 
 
VAGYOK 2018

Meghívó a Pécs Első Lions Club jótékonysági hangversenyére.

 
 
„ Az Egészséges Jövő Nemzedékért”
 
 

All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”

 
 
 
All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”