LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Nemzetközi Igazgatótanácsi ülés Budapesten

2015.10.06.
 
 
Nagy megtiszteltetés érte a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzóságát azzal, hogy a 2015. év őszi Nemzetközi Igazgatótanácsi ülését Budapesten szervezte meg Dr. Jitsuhiro YAMADA japán nemzetközi elnök.
 
Mintegy 1,4 millió tagot képviselt a grémium, olyan önkénteseket, akik a földgolyó 210 országában folytatnak értékes, jótékonysági tevékenységet. We serwe! Szolgálunk! - ez a jelszó vezérli a segítő oroszlánok cselekvését, amelyet fémjelez több tízezer ember szemszűrése, a vakok és látássérültek, elesettek, bajba jutottak milliárdos támogatása.
A több napos tanácskozás,- melynek munkáját levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök - 2015.otóber elsején, plenáris üléssel kezdődött meg a fővárosban. Dr. Jitsuhiro Yamada nemzetközi elnök,(képünkön) köszöntő beszédében elmondta 100 éves ünnepségre készül a mozgalom, ennek jegyében a szövetség vállalása, hogy három esztendő alatt 100 millió emberen segítsenek a lionok. Évente 44 millió dollárt fordít a szervezet a bajba jutottak támogatására. A menekültügyi kérdéshez szólva bejelentette, 200 ezer dollárral támogatják a Libanonban található menekülttáborok működtetését, s továbbra is cél a menekülttáborok és az ott található gyerekek megsegítése.
Október 2-án, pénteken a nemzetközi igazgatók jelenlétében a visegrádi országok Lions - kormányzói együttműködési megállapodást írtak alá, amelyben vállalták akcióik összehangolását, közös elképzelések megvalósítását. A vendégek itt tartózkodásuk folyamán találkoztak magyarországi klubok tagjaival, ellátogatnak a Vakok Általános Iskolájába és részesei voltak a Liszt Ferenc Zeneakadémián zajló gála koncertnek. Az utóbbi eseményről képes beszámolót adunk.
 
 

Kapcsolódó anyagok:

Menüpontok:

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23