LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Pármai kapcsolat

2016.06.27.
 
 
Immár egy éves budapesti Centrál és a pármai Colorno la Reggia Lions klubjainak együttműködése. Tavaly olasz barátaink látogattak Budapestre: számukra parlamenti látogatást szerveztünk és ünnepélyes vacsora keretében aláírtuk a partnerségről szóló szándéknyilatkozatot. Pármából 5 csomag új és használt ruhával egészítették ki a péceli Egymást Segítő Egyesület idős tagjainak összerakott karácsonyi ajándékcsomagunkat.
 
Júniusban a Centrál Klub 12 fős küldöttsége tett eleget a pármaiak meghívásának. Testvérklubunk tagjai elkalauzoltak Verdi városának történelmi városközpontjába, ahol gyönyörködtünk a Coreggio freskóival ékesített dóm és az újjáépített Farnese színház szépségeiben. Bensőséges ismeretséget kötöttünk a pikáns ízű, kemény sajttal, a parmigianóval (parmezán) és a híres sonkával. Annál is inkább, mert a városban éppen ételfesztivált rendeztek és a parkokban felállított sátrak tucatjai kínálták a csemegéket, no meg a kiváló kézműves söröket.
A program fénypontjaként a vendéglátó klub évadzáró vacsoráján vehettünk részt, amelyre a környékbeli klubok tagjait és az illetékes kormányzóság tisztségviselőit is invitálták. Jelen volt Dr. Miliczky Erzsébet asszony, Magyarország tiszteletbeli bolognai konzulja. Közel százan hallgattuk végig Roberto Ruspanti professzor magyarul és olaszul elmondott, saját és híres költőink által írt, a két ország tájai ihlette verseit, amelyeket Annie Corrado művésznő Bartók, Liszt és Ligeti muzsikájával színesített. Bartha Árpád klubelnök felajánlotta, hogy a Centrál csapata örömmel venne részt olasz testvérklubunk valamelyik jótékonysági akciójában, például egy karácsonyi vásáron segítene adományokat gyűjteni.
 
 

Pármai kapcsolat Pármai kapcsolat
Kapcsolódó anyagok:

Menüpontok:

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23