LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Pécs-Normandia LIONS Club.

2017.05.27.
 25 éves a Pécs-Normandia LIONS Club.
 
 
 
 
 
 25 éves a Pécs-Normandia LIONS Club.
 
A Pécs- Normandia LIONS Club az idei évben ünnepli fennállásának 25. éves évfordulóját. 1992.február 24-én alakult.1994. óta végzi társadalmilag hasznos tevékenység, a szülőszállás fenntartását.
2010-től foglalkozik a hátrányos helyzetű gyermekek felügyeletével, tanításával, korrepetálásával és pótvizsgára történő felkészítésével. Évek óta szórvány táborokat is szervez a határainkon túl élő magyar gyermekek számára.
Munkájának megerősítéseként és a jubileum tiszteletére 6 ország lions klubjainak és a jószolgálatban részt vevő szervezeteinek részvételével szervezte eseményeit 2017.05.24-28 között.
A 05.27-i konferencia a határokon átnyúló civil sokszínűség szellemében telt.
Az esemény köré egyéb programok is szervezésre kerültek, hogy a résztvevők ne csak a konferencián dolgozzanak, hanem Pécs városával is ismerkedve kötetlen programokon és egy jószolgálati jótékonysági esten is részt vegyenek.
A klub munkáját többen, a mozgalmon kívül is nagyra értékelik. Ezt bizonyítja, hogy a konferencia védnöke Dr. Latorcai Csaba a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára,
a jótékonysági esté Csizi Péter országgyűlési képviselő.
A jubileumi est műsorát jószolgálatként a Bartók Béla Leánykar, a Cappella Quinqueecclesiensis és a Mecsek Táncegyüttes biztosította.
Az eseményre szép számmal érkeztek lions barátok Német országból, Ausztriából, Franciaországból, Angliából, Horvát országból és egy a klubbal hasonló tevékenységet végző német civil szervezet képviselői is.
A konferencián részt vett a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének Kormányzója, I. Alkormányzója, aki a 2017/18-as lions év megválasztott kormányzója, Volt Kormányzói, Ausztria Volt Kormányzója és magyar lionok különböző városokból.
A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón többek között részt vettek, a klub munkáját hitelesítő, a szülőszállást igénybe vevő szülők és gyermekek, az alternatív napközbeni felügyeletet és korrepetáló tábort igénybe vevő szülők és gyermekek is,
akik annak végén, a beteg gyermekek gyógyulásáért felengedtek 25 léggömböt.
Köszönjük mindazoknak, akik ott voltak, s azoknak is akik csak gondolatban ünnepeltek velünk.
A rendezvényről az alábbi csoportképet és sajtó linkeket szeretnénk megosztani minden lions barátunkkal.
Ezúton is gratulálunk minden klubnak, aki szintén idén ünnepli fennállásának 25. éves évfordulóját.
 
Milter Anna
Pécs-Normandia LIONS Club
 
 
http://pannonkronika.hu/videogaleria/pontma-13094
 
http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/ok-pecs-legnagyobb-szivu-oroszlanjai/
 
http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/kozigazgatasi-allamtitkar/hirek/latorcai-csaba-nyitotta-meg-a-25-eves-pecs-normandia-lions-club-jubileumi-konferenciajat
 
 

Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club. Pécs-Normandia LIONS Club.

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23