LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Szemszűrés nyolc napon át Beregsurányban nyolc napon át

2016.04.24.
 
 
Kedves Lions Barátaim!
 
Örömmel tájékoztalak benneteket, hogy tegnap kezdődött el egy óriási jószolgálati program Beregsurányban, ahol 8 napon át 400 kárpátaljai rászorultat szűrnek meg a Lions önkéntesei.
Köszönöm a program kitalálójának, Kirst László régióelnöknek (aki személyesen is jelen van) és a Kárpátaljai Lions Segélyprogram koordinátorának Cidor Mihálynak.
 
 
A sajtóanyagunkban a következőt írtuk az eseményről:
 
„Nagyszabású jószolgálati tevékenységet támogat a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 2016 április 21-28. között. Beregsurányban a magyar-ukrán határ magyar oldalán 8 napon át várják a rászorult látássérült embereket ingyenes szemszűrésre, majd a korrekció megállapítása utána ingyenes szemüveget is kapnak. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 3 éve indította el országos, ingyenes szemszűrési programját, amelyben eddig is évente 4.000 ember szűrését végezték el. Az idei évben a Lion Kárpátaljai Segélyprogramja jóvoltából a szűrést kiterjesztik 800 kárpátaljai rászoruló részére is. A szűrés mellett ingyenes szemüvegeket is adományoznak, amelyek személyre szabottan készülnek majd el. Az ingyenes szemüveg felajánlást, amelynek eszmei értéke meghaladja az 5,5 mFt-ot a Magyar Optikus Ipartestület ajánlotta fel a Lions számára a Kárpátaljai Segélyprogram támogatására. A programot széles körű összefogás támogatja: Beregsurány Önkormányzata, a Református Szeretetszolgálat és a Kárpátaljai Református Egyházkerület is részese az akciónak, segít szállással, étkezési lehetőséggel és szállítással.”
 
A hírt kiadta az MTI
 
 
Elhangzott tudósítása a 21-én Kossuth Rádió Krónika műsorában:
 
 
Április 22-én a Kossuth Rádió Határok nélkül c műsorában riportot sugároztak az eseményről
 
 
A Kelet-Magyarországban is megjelent újságcikk
 
 
Együtt a közösségünkért!
István Zsolt
kormányzó
 
 

Szemszűrés nyolc napon át Beregsurányban nyolc napon át Szemszűrés nyolc napon át Beregsurányban nyolc napon át Szemszűrés nyolc napon át Beregsurányban nyolc napon át
Kapcsolódó anyagok:

Menüpontok:

LIONS HÍREK

VAGYOK 2018

 
 
 
VAGYOK 2018

Lions jótékonysági koncert Pécsett a Kodály Központban

 
 
Lions jótékonysági koncert Pécsett a Kodály Központban

All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”

 
 
 
All Nations Lions Club Budapest „Gála Koncert”