LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Szülőszállás, Pécs

 
A magyarországi Lions mozgalom keretén belül működik – Európában is egyedülálló Lions programként – a Pécs-Normandia Lions Club által fenntartott ingyenes szülőszállás. A Pécs, Mártírok u. 7-9. szám alatt a klub saját ingatlanában, a Lions-Házban működő szálláson elsősorban a Gyermekklinikán kezelt leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek szülei és átmenetileg a beteg gyermekek lakhatnak a gyógykezelés időtartama alatt. Emellett a Szülészeti Klinika Koraszülött Osztályáról valamint az Ortopédiai Klinikáról is egyre többen veszik igénybe a szállást, amely a Gyermekklinika minden osztálya számára nyitott.
 
Az orvosok a gyógykezelés sikeressége szempontjából nagy jelentőséget tulajdonítanak a szülő jelenlétének, a gyerekek esetében pedig különösen fontos az a pszichés támogatás, amit egy jelenlévő szülő adhat át a gyermekének.
 
Az ingyenes igénybe vehető szállás hatalmas segítség a Dunántúl mellett az ország más régióból, sőt, a határon túlról is érkező szülők számára, akik gyakran heteket, néha hónapokat töltenek el a szálláson. A gyermekeket az orvosok könnyebben kiengedik egy-egy napra a párszáz méterre lévő szállásra, mint egy távoli, nehezebben elérhető kisvárosba vagy faluba.
 
A 2010-ben bővített 10 szobás, 28 férőhelyes szállás mára minden igényt kielégít. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik, és mindkét épületrészben közösségi helyiségek, konyha, mosókonyha áll a szülők rendelkezésére. A távolabbi családtagokkal történő ingyenes kommunikációt Wi-fi hozzáféréssel biztosítjuk. A szálláson 1994 óta már több mint 43.000 vendégéjszakát töltöttek el a szülők.
 
További információ a Pécs-Normandia Lions Club weboldalán: www.pnlc.hu
 
 
 


Egészségügyi programok menüpont almenüpontjai:

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23