LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Trijumalage

A Francia, Német és Magyar Lions közösség együttműködéséből született meg az a TriJumelage névre hallgató partnerség, amely keretében a három ország lionjai segítik, támogatják egymás munkáját. Természeti katasztrófák esetén segítő kezet nyújtanak, nemzetközi kulturális seregszemlét szerveznek és 2013-tól Magyarországon üzembe helyezett szemszűrő busz működtetésének feltételeinek előteremtésére szövetkeztek.
 
Együttműködési Charta
 
D 103 Közép (Franciaország)
D 111 Dél-Nyugat (Németország)
és D 119 (Magyarország) kormányzóságai között
 
A különféle kultúrájú és vallású népek közötti megértés elősegítése a LIONS mozgalom egyik kiemelt célja.
Ehhez járulnak hozzá közösen az európai Lions-ok egy tartós, békeszerető és igazságos európai államokból álló erős Európa felépítéséhez.
  
Ebben az európai kontextusban találkoztak 2004-ben a három Kormányzóság kormányzói, hogy elősegítsék a klubtagok egymás közötti kapcsolatainak elmélyítését, a már létező klubok közötti kapcsolatok erősítését, a fiatalok számára szervezett különféle témájú találkozók révén a kölcsönös baráti kapcsolatok kialakítását. Az együttműködés keretében az alábbi projektek megvalósítása kiemelt feladat:
 
rendszeres együttműködési találkozó szervezése valamelyik Kormányzóságban,
  
• rendszeres a Kormányzóságokhoz tartozó fiatalok számára szervezett zenei versenyek, rendszeres ifjúsági tábor szervezése valamelyik Kormányzóságban,
 
• szakmai gyakorlat és nyári munkalehetőség szervezése a Kormányzóságok területén élő fiatalok számára,
 
• A Kormányzóságok elkötelezik magukat, hogy tőlük telhetően mindent megtesznek a három Kormányzóság klubjainak közös, hosszútávú és szoros együttműködésének támogatására és szorosan együttműködnek minden területen, hogy a fentiekben megfogalmazott emberiséghez méltó célok és a népek közötti megértés megvalósításra kerüljön.
 
Fenti megfogalmazás alapján és a Kormányzóságok közgyűlésének jóváhagyásával kerül a Kormányzók által aláírásra az Együttműködési Charta.
 
Budapest, 2007. szeptember 22.
 
 
Claude Boscaund
D 103 Közép Francia Kormányzóság Kormányzója
Wolfgang Henkel
D 111 Dél-Nyugat Német Kormányzóság Kormányzója
Simon Zoltán
D 119 Magyar Kormányzóság Kormányzója
 
 
 
 
 
 

Trijumalage menüpont almenüpontjai:

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23