LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Újra kezet fogtunk

2017.01.31.
 
Összefogás, közös gondolkodás a hatékonyabb segítség érdekében.
 
 Tudósítás a megbeszélésről:
Írta: Kopcsándiné Zsuzsa
Városunkban van több szervezet is, amely a vakok és gyengén látók minden napjait igyekszik szebbé, jobbá tenni. Mindegyik szervezet teszi a dolgát legjobb tudása szerint.
2016-ban a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete megtapasztalhatta az összefogás erejét, hisz a Szakosított Intézettel , a Boza Gáborné Alapítvánnyal és a Szülőföld Kulturális Sport és Örökségvédelmi Egyesülettel közösen szerveztük az Együtt élünk programot.
2017. január 30-án pedig újra kezet fogott a Lions klub vezetősége és a Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesületének a vezetése. Egyesületünk székházában találkozott Zsámbéki Árpád soros elnök és Márkus Árpád v.I.Alkormányzó urak, a Lions Klub részéről, valamint Bősze György elnök, és Nagy Lászlóné Marika alelnök a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete képviseletében.
Két szervezet, akiknek a fő feladatuk, hogy segítsék, támogassák a látásukban korlátozott embereket. Segítsék megismertetni azokkal az eszközökkel, amellyel könnyebbé válik az életük. Segítsék őket, hogy kiléphessenek a mindennapok szürkeségéből, és megláthassák mindazokat a lehetőségeket, amelyek előbbre vihetik az életüket.
A Lions klub patronálását már többször, több szinten is megtapasztalhatta Egyesületünk. Hisz Horváth Nikoletta tagtársunkat évek óta támogatják, ahogy mondják a szemük előtt nőtt fel. Segítettek neki 2016-ban a könyvkiadásban, és komoly támogatást kapott Lili kutyája ellátásához. Általuk jutott el hozzánk a nemzetközi fotópályázat híre, melyen Kopcsándi Gyula tagtársunk vett részt, és elhozta az első helyezést. Az ő pártfogásukkal jutott ki Gyuszi Pozsonyba, és vett részt a díjátadó gálán. Többek között a Lions klubtól is érkezett a hír, mely szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információ Szabadság Hatóság kiírt egy pályázatot 12-18 éves gyerekek részére. „Mit jelent a számomra a digitális világ?” előnyök és veszélyek „ címmel. Csiszár Tamás tagtársunk indult a pályázaton, és pályaműve nyertes lett. Gratulálunk neki ezúton is.
2017. január 30-án pedig megállapodás született a két szervezet között. Megállapodás arról, hogy hogyan, milyen formában tudják segíteni Egyesületünket. Megkérdeztek bennünket, hogy mire van szükségünk, mi az, amivel hozzájárulhatnának Egyesületünk munkájához. Örömmel vettük ezt a gesztust, hisz az az igazi segítség, amikor abban kapunk támogatást, amit magunk nem tudunk megoldani, részben információ hiány, részben anyagi feltételek hiánya miatt.
A megállapodás során Vakmerő Szakácsaink megmutathatják tudásukat Bozsokon, a Lions klub által szerveződő főző versenyen. Segítséget kapunk a VAGYOK programon való megmérettetésünkhöz. A látásukban korlátozott embereknek egyik, ha nem a legnagyobb nehézséget az okozza, hogy nehezen tudnak közlekedni. Ígéretet kaptunk, hogy szponzorálást kapunk két programunk szállítási feladatainak megoldásához. A piacon megjelent egy „okos fehérbot” amely a mai technikának megfelelően segíti a közlekedést. Egyesületünk lehetőséget kap arra, hogy tagjainkkal megismertessük, és kipróbáltassuk ezt a segédeszközt.
Elkezdődött a 2017-es év. Úgy érezzük, hogy egy hasznos, és értékes, hosszútávon gyümölcsöző megállapodást hozott az Új Év a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete számára. Erősödött a két szervezet közös munkája.
Köszönjük a lehetőséget.
A képeket Kopcsándi Gyula készítette.
 
 

Újra kezet fogtunk Újra kezet fogtunk Újra kezet fogtunk Újra kezet fogtunk
Letölthető dokumentumok:

LIONS HÍREK

Lions Európa Forúm 2018.10.25. Skopje

 
 
Lions Európa Forúm 2018.október 25-27

Jótékonysági Koncert

 
 
Jótékonysági Koncert

Tri- Jumelage

 
 
Tri- Jumelage
2018.szeptember 20-23