hírek

Lions szövetség hírek

21 éves az SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna

A Kecskeméti Szent László Lions Club 2018. december 9-én 21. alkalommal rendezte meg az SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát, melyen a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, dr. Chrabák László is részt vett. A magyarországi két SOS gyermekfalu (Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból - Tótfaluból, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, Felvidékről - Marcelházáról és Kárpátaljáról - Beregszászról érkeztek hátrányos helyzetű gyermekek a versenyre.


Mikulás naphoz közeledve a Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén szervezik meg a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát, amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból - Tótfaluból, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, Felvidékről - Marcelházáról és Kárpátaljáról - Beregszászról is hívtak hátrányos helyzetű gyermekeket. A versenyző csapatokhoz kezdetektől a kecskeméti SC Hírös-Ép is csatlakozott.

A verseny döntő mérkőzéseit dr. Chrabák László kormányzó is megtekintette és a verseny legjobb mezőnyjátékosának egy tablet külön díjat ajánlott fel.

A 11-14 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. Az iskolák éves programjába hosszú évek óta megjelenik ez a rendezvény, évkönyvükben szerepel. Barátságok születtek az évtizedek alatt. Volt olyan résztvevő, aki egykor játékosként, és hosszú évek múlva edzőként jött el, hisz az első rendezvény idején a mai versenyzők még meg sem születtek.

A külföldi gyerekek már szombat este megérkeztek, uszodalátogatással, vacsorával és közös játékkal várták őket a kecskeméti oroszlánok. A meccsek vasárnap reggel 8.00 órától kezdődtek és 15.00 óráig tartottak, egy ebédszünettel. Délután 3 órától gála mérkőzés vette kezdetét a KTE Öregfiúk és a SC Hírös-Ép Öregfiúk csapata között, végül 15.40-től a helyosztó döntők következtek.

Az izgalmas döntő mérkőzés 1-1-es eredményét végül büntető rúgások hozták, így a versenyt szoros küzdelemben az SC Hírös-ÉP csapata nyerte. A kalotaszentkirályiak másodikak, míg a kecskeméti SOS Gyermekfalu harmadik lett. A vajdasági Tótfalu versenyzői, akik először vettek részt a kupán (az oromhegyesieket váltva) negyedikek, a beregszásziak ötödikek, Marcellháza hatodik, míg a Kőszeg SOS Gyermekfalu csapata hetedik lett. A meccs fair play díját az SC Hírös–Ép csapata kapta, mert az orosháziak lebetegedett versenyzői helyett is vállalták a mérkőzéseket.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetés, díjkiosztó 17.00 órakor indult, melyen meglepetésként Bene Mihály utánpótlás válogatottságig jutott focista, egykor kecskeméti SOS falulakó is részt vett. Ő már kezdetektől itt volt a mérkőzéseken, az elsőkön még 5 éves nézőként majd később éveken át versenyzőként. Saját élményeiről mesélt, megtudhattuk, hogyan készültek, mennyire várták egykor a versenyeket. Természetesen, mint mindig külön díjban részesült a gólkirály, és a legjobb kapus is.

A játék élményén és a díjakon túl, valamennyi versenyző, (mintegy 100 fő) a kupára készült mezekkel és mikuláscsomaggal térhetett haza. A hazánkon kívüli magyarlakta területekről érkező csapatok könyvtárait, több száz könyvvel gazdagította a klub, melyet az úti csomaggal együtt vehettek át a gyerekek. A beregszászi csapat külön ajándékát a monori lions club tagjai gyűjtötték cipős dobozokban.

 


Képgaléria

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.