hírek

Lions szövetség hírek

Lions Békeposzter pályázat - Eredmények

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2021-2022-es évre vonatkozóan is meghirdette a népszerű Békeposzter pályázatát, melyre ismét sok alkotást neveztek a fiatalok. Az "Ami összeköt - We Are All Connected" elnevezésű pályázat eredményeiről tájékozódhatunk az alábbiakban!

104 rajz érkezett a kormányzósághoz, 11 klubtól - persze ez sokkal több iskolát jelent: Gödöllőn 8, Újpesten 4 iskola vett részt, Nyíregyházán 3 művészeti csoport is dolgozott a témán, Monoron is 3 iskolát mozgattak meg, Kaposvárról 2 iskolából kaptunk rajzokat. Fonyódon, Újpesten, Kaposvárott, Gödöllőn saját helyi kiállítást is szerveztek a rajzokból.

A versenyben résztvevő klubok: Újpest-Árpád, Szeged, Kaposvár, Pécs Első, Kaposvár, Monor Hegyessy, Nyíregyháza Első, Pestszentlőrinc, Fonyód, Mozaik, Gödöllő LC.

A zsűrizés november 24-én a szokásos helyen, a Wanatka Központban zajlott. A zsűri - Láng-Miticzky Katalin, Ocztos István és Fegyverneky Sándor - kiválasztotta az idei nyerteseket, az Amerikába menő győztes rajzot és a Wanatkában rendezendő kiállítás anyagát.

Az első helyezett rajzát december 1-ig postára kellett adni az amerikai központunkba, Oak Brook-ba, országonként 1 db rajzzal lehet nevezni nemzetközi szinten. A győztes rajzot postáztuk.

Első helyezett Varga Martin lett. Berettyóújfalu, az Igazgyöngy Művészeti Iskola tanítványa. Felkészítő tanár: Karácsony Krisztina.

Második helyezett Kopasz Dorina, a szegedi Juhász Gyula Művészeti iskola tanulója, Fodor Éva tanárnő tanítványa. Támogató klub a Szeged Első LC.

Harmadik helyezett Árki Veronika, a monori Csillagfürt Fejlesztő és Művészeti Iskola tanulója, tanárnő Tóthné Anka Margit. Támogató klub Monor Hegyessy LC.

Az öt kiemelt díjazott mellett 13 további rajzot válogatott a zsűri a kiállításra.

A kiállítást 2022. március 4-én tervezzük megnyitni, az eredményhirdetés és díjátadó is akkor lesz, kiállítás megnyitó keretében. (Mivel a vírushelyzet ilyen bizonytalan, szóba került más helyszín, illetve időpont, úgyhogy még lehet változás, kérjük, figyeljék a honlapot!)

Gratulálok a klubok munkájához, és a gyerekeknek, tanároknak is!

Barátsággal,

Ottmár Timea
Lions Békeposzter pályázati felelős


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Lions Konvenció
2022. június 18. 08:00

Lions Clubok eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.