hírek

Lions szövetség hírek

Lions Nap - 2019

Az idei esztendőben is megrendezésre kerül a Lions Nap, melyre lelkesen és szakszerűen készül A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége. A klubok aktivitására jellemző, hogy önálló, egészségfejlesztő rendezvényekkel készülnek az országszerte április utolsó hétvégéjén megrendezendő Lions Napra. 

Felkérésünkre az eddigi jelzések szerint a klubok döntő többsége önálló rendezvényen kínál majd egészségfejlesztő programokat, amelyek témái között egyebek mellett prosztatarák szűrés, mentálhigiénés előadás, autista gyermekotthonban diabetes szűrés, cukorbeteg gyermekeknek szervezett kirándulás, a kórházat támogató dixiland koncert szerepelnek. Különösen nagyszabású, sokszínű programot terveznek nyíregyházi, kecskeméti, kaposvári, mosonmagyaróvári és soproni barátaink. Az akciók nagyobbik része április utolsó hétvégéjére esik. A helyszínekről és időpontokról a Szövetség internetes felületein tájékozódhattok majd. Fontos, hogy híreiteket minél hamarabb Koncsik István kommunikációs felelősünk címére (koncsik.istvan@sziliciumalmok.hu) továbbítsátok, mert a sajtó figyelmét is fel kívánjuk hívni egy-egy megmozdulásra.

A kabinet támogatta, hogy az önálló egészségrendezvényt szervező klubok május 6-ig az egészségügyi programfelelősnek küldött fényképes beszámolóval pályázhatnak a konvención átadandó kormányzói elismerésre. Ezért bátorítalak Benneteket, hogy rövid és fényképekkel dokumentált jelentést juttassatok el munkátokról Dr. Kökény Mihály részére (mihaly.kokeny88@gmail.com).

A Szövetség és a 1. régió 16 Lions klubja -  a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában (Budapest, IX. Tűzoltó u. 37) - a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével, a Magyar Vöröskereszttel, az Országos Vérellátó Szolgálattal, a Cukorbetegek Egyesületeinek Országos Szövetségével és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével közösen - április 27-én (szombaton) 14 és 18 óra között rendeznek egészségfesztivált, amely gazdag programmal várja a Lions tagokat, családjukat, barátaikat és az érdeklődőket. Lesz szemészeti szűrés, vércukormérés, újraélesztési tanfolyam motorosoknak, véradás (s erre kérek mindenkit, hogy  mozgósítson), tanácsadás és kvízjáték rákmegelőzésről. védőoltásokról, kézmosásról. kreatív játékok gyermekeknek és sok más érdekesség. Bemutatkozhatnak a Lions klubok poszterrel, videókkal, élménybeszámolókkal. Műsort adnak Lions tag művészeink, így Benkő László Kossuth díjas billentyűs a legendás Omega együttesből, Csongrádi Kata és Jánoki Márió is. A részletes programot rövidesen a honlapon is közzé tesszük. Elismerésre méltó, hogy a központi rendezvényen való részvétel mellett jelenlegi tudásunk szerint a Cosmopolitan LC, a New Generation LC, a Mozaik LC, a Budaörs - Horizont LC, a Széchényi LC, a Royal LC és a Gödöllő - Budapest First LC saját programot is szervez (a listát szívesen kiegészítjük).

Az egészségnappal kapcsolatos javaslatokkal, kérésekkel és kérdésekkel forduljatok egészségfelelősünkhöz. Bízom abban, hogy sokatokkal találkozunk majd az egészségnapokon és egyre többen vállaltok feladatot az előkészítésben is.

 

Lions barátsággal

 

dr. Chrabák László
kormányzó a 2018-2019 Lions évben

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.