hírek

Lions szövetség hírek

Magyar siker a Béke-poszter pályázaton

Agócs Noémi Eszter rajzával a nemzetközi Béke-poszter pályázaton - "Kindness Matters" - a fődíjas mellé kiválasztott 23 díjazott, u.n. "Merit Award Winner" egyike lett! Közel 600 000 rajz készült a pályázatra világszerte, melyek különböző szinteken - helyi, district, multidistrict - méretődnek össze, végül 116 rajz került a nemzetközi zsűri elé.

A fődíjas kilétét még nem lehet tudni, de a 23 "udvarhölgy" egyike Agócs Noémi! Olasz, norvég, ír, ukrán rajz került a magyar mellett a legjobb 23-ba Európából, és van még a díjazottak között ausztrál, palesztin, kínai és egyesült államok-beli alkotás. Nagyon demokratikus a díjazás, mind a 23 díjazott 500 USA dollárt kap. (A fődíj 2 500 dollár).

A "Jónak lenni jó" rajzpályázatra a kormányzósághoz 92 rajz érkezett. 12 lions klub - Újpest Árpád, Nyírbátor, Nyíregyháza Első, Balatonlelle, Kecskeméti Szent László, Kaposvár, Monor Hegyessy, Győr Arrabona és Győr Patrónus, Sopron, Mosonmagyaróvár és Budapest Mozaik klubok mellett a nyíregyházi Szent Miklós Görög-katolikus Általános Iskola és a szentesi Szivárvány Művészeti Iskola küldött rajzokat közvetlenül hozzánk.

A kiírás tematikája változott az előző évekhez képest: a konkrét megfogalmazás - Jót tenni jó! - érezhető pezsdülést hozott a pályázati kedvben, az ötletekben és a rajzok minőségében is. A zsűri - Láng-Miticzky Kati volt kormányzónk, Fegyverneky Sándor és Ocztos István - elégedett volt az idei "felhozatallal".

Mint látható, Agócs Noémi, tavalyi győztes idén is nyerni tudott, sőt, a nemzetközi versenyben, 12 év után ismét díjat kapott: rajza a világ legjobb 23 rajzának egyike lett, ő is "Merit Award Winner". (A nemzetközi versenyben sok rosta után 24 végső rajz közül választják ki a fődíjast, a többi kiválasztott 23 rajz készítője egyenrangúan díjazott.)

Noémi a tavalyi hazai győzelem után nem pihent: idei rajza nagyon jól kitalált, komponált, részlet-gazdag, szellemes alkotás, és érdemes a művészi kivitelezést is megcsodálni. Örüljünk együtt! Gratulálunk, Noémi! És nem feledkezhetünk meg tanáráról, Kadocsa Gyuláról sem! Meg az Újpest Árpád Lions Klubról, a szponzor klubról!

A díjátadó 2019. március 22-én, 13 órakor lesz a Wanatka Központban. Az oldalra feltöltött albumban láthatóak a beérkezett rajzokról készült fotók, az alkotó nevével, és a helyezésekkel. A helyezettek, díjazottak rajzai kerülnek a Wanatka Központ falaira, de minden résztvevő kap oklevelet, úgyhogy érdemes eljönni!


Képgaléria

Hír kategóriák

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.