hírek

Lions szövetség hírek

Nagy sikerrel zajlott a Kormányzói Lions-díj Átadó Jótékonysági Gálaest

Sok-sok várakozást megelőzően, 2022. április 9-én, egy csodálatos szombat este került megrendezésre a 2020/21 és a 2021/22 Lions évek összevont jótékonysági gálaestje (hagyományosan Kormányzói Bálja), amit 1988 óta évente szervez meg a Lions közösség. A járványhelyzet miatt 2021-ben elmaradt a program, idén azonban Keys Mária közvetlen volt kormányzó és Dr. Fogarassy Csaba az aktuális lions év kormányzója egy nagysikerű gálaesttel ajándékozta meg a klubokat.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetségének legnagyobb eseménye ezúttal egy fantasztikusan elegáns helyszínen, az ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal szálloda báltermében kapott helyet. A szálloda rendkívül elegáns ajánlatot adott az esemény megrendezéséhez, mely révén az adományok gyűjtéséhez is több inspirációt kapott a résztvevő publikum.

Az egész estét áthatotta a jószolgálat szellemisége, a Lions mozgalom "We Serve - Szolgálunk" jelmondata, így a gála programját is ennek alapján állította össze a szervező csapat. A gálavacsora rendkívül egyedülálló programjain (esélyegyenlő nyitó tánc és divatbemutató) keresztül is missziót hajtott végre. A szervezéssel kapcsolatos teendőket kormányzói megbízás alapján, Keys Mária az elmúlt év kormányzója (IPDG) végezte a szervezőbizottság tagjainak segítségével, így összesen 214 fő vehetett részt a feledhetetlen estén.

Keys Mária IPDG és Dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója a harang megkongatásával indította el a gálaestet. A jelenlévők meghallgathatták Bereczki János csodás trombitajátékát, valamint a nemzetközi és hazai lions himnuszokat Jánoki Márió vak zongoraművész előadásában.

Az est fővédnöke, Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, 500 000Ft értékben adott át vetőmagokat a kormányzó úrnak, melyeket a szövetség részben tovább is adott a kárpátaljai honfitársaink élelmiszerellátásának segítésére. A kormányzó és a rektor urak egyaránt felhívták a közösség figyelmét arra, hogy a jövő generációját, azokat a fiatalokat, akikre számíthatunk a következő években, a környezetvédelem, tiszta élelmiszerek és a klímaváltozás témája érinti a legmélyebben, ezért erre speciális figyelmet kell fordítani. 

A nyitóbeszédek között hallható volt az amerikai nagykövetség volt helyettesének, David Van Cleve köszöntője is, aki angolul és magyarul is üdvözölte a gála résztvevőit, valamint dicsérte az oroszlánok haza és nemzetközi programijait. Meghívást kapott a rendezvényre Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka, a Beregszászi Lions Club tagja, aki megköszönte azt a rengeteg segítséget, melyet a magyar Lions Clubok is biztosítottak a menekültek részére. A díszvendégek és védnökök között üdvözölhette a gálavacsora közönsége Dr. Gémesi György gödöllői polgármestert, aki a 2022-es konvenció vendéglátójaként is üdvözölte az este résztvevőit, valamint Dr. Ináncsi Miklós nagyvállalkozót, a Fradi volt elnökét, aki az egyik fődíjfelajánlást tette a tombola sorsolásra.

Akik részesei voltak ennek a szombat estének biztosan sokáig emlékezni fognak a nyitótánc pillanataira, melyben látók és nem látók táncolták közösen az Angels of Wishes bécsi keringőt. A produkció szimbolikus jelentést hordozott, üzenete egyértelműen az, hogy mindenki egyenlőnek számít. A keringőt hét pár táncolta: Aisling Keys és Jánoki Márió, Jánosa Leonetta és Fésűs Adorján, Czidora Róbert és Szarvas Krisztina, Nagy Gyula és Szalagyi Dorina, Horváth Miklós és Gálik Éva, Spissák István és Szentirmai Lilian, valamint Mária és Joe Keys.

A pompás vacsorát követően rendhagyó esélyegyenlőségi divatbemutatót is láthattunk Dr. Tálos Marianna (Budapest Cosmopolitan LC) vezetésével. A speciális koreográfiában 12 fő mutatta be Juhász Szilvia „JC Collection” ruhakölteményeit. A jóhangulatú gálaesten egy visszafogott táncra is készek voltak a klubtagok, a jóhangulatú zenét a Classic Beat Band szolgáltatta.

A gálaműsor meglepetéseként a Kormányzói Fehér Oroszlán Díj győztese is kihirdetésre került, amit 2022-ben Dr. Ürge-Vorsatz Diána Nobel-békedíjas fizikus, klímakutató kapott. A díj a regnáló kormányzó kezdeményezésére jött létre, került szimbolikusan átadásra, demonstrálva, hogy a jövő problémáinak megoldásához a jelen generációinak is nagyban hozzá kell járulnia.

Az est kiemelt programjaként, a hagyományokhoz híven, 2022-ben is átadásra került a a lions Clubok Magyarországi Szövetségének legrangosabb díja, a Lions-díj, amit ezúttal Juronincs Tamás Kossuth-díjas magyar táncművész, a Szegedi Kortárs Balett művészeti igazgatója, koreográfus, színházi rendező, érdemes művész vehetett át.

Az elmúlt két év járványos időszakából a gálaest nagyszerű helyszínt és programokat adott a résztvevők számára. Összességében elmondható, hogy egy fantasztikus eseményen találkozhattak újra a Magyar Lionok. Köszönet mindenkinek, aki ott volt és jelenlétével emelte a Gálaest fényét, hála azoknak akik támogatásukkal újra pénzügyi alapot/lehetőséget teremtettek a szövetségi jószolgálathoz ebben az esztendőben is.

Köszönet illeti Jonathan Pace general managert és a Corinthia Szálloda személyzetét a különleges atmoszféra megteremtéséért, külön köszönet illeti Keys Mária IPDG főszervezőt és a szervezőbizottság tagjait, Major Zoltán ceremóniamestert, a bor és pezsgő biztosításáért Dr. Kutsch Zoltán PDG-t, Magyar László PDG-t, illetve Zahora Máriát, aki 19 évig maga is LIONS tag volt és a Zahora Borászatból 36 palackot adományozott, ezzel járulva hozzá a gálaest kitűnő hangulatához. Papp Andreát tombolafelelőst, melyből közel 1 millió forint adomány gyűlt össze, továbbá köszönjük a fotókat Urbán Tibornak! Megkülönböztetett tisztelet és köszönet továbbá a LEO csapatnak (Jánosa Leonettának, Szalagyi Dorinának, Szabó Bettinának, Dobó Hanna Sárának és Sólyom Kármennek), akik aktív szereplői és segítői voltak az estének és minden műsorszámnak. 


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Lions Konvenció
2022. június 18. 08:00

Lions Clubok eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.