hírek

Lions szövetség hírek

Sikerrel zárult az országos Lions Nap

Az idén 30 esztendős Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 2019. április 27-én országosan egészségnapokat rendezett Lions Nap névvel. Ez a kezdeményezés nem csupán arra irányult, hogy egészségfejlesztő és betegségeket megelőző programokkal szolgálja a rászorultakat, hanem alkalmat kínált a hazai Lions közösségek és jószolgálati munkájuk megismertetésére és népszerűsítésére a társadalomban.

A központi rendezvényre, a lakosság számára is nyitott egészségfesztiválra 2019. április 27-én (szombaton) 14 és 18 óra között Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának aulájában és előterében került sor (Bp. IX. Tűzoltó u. 37-47) a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének összefogásával. A partnerek (BOE, a Magyar Vöröskereszt, a SE Szemészeti Klinika, az OVSZ, a Vakok és Gyengénlátók Oszágos Szövetsége, az Országos Mentőszolgálat. a Cukorbetegek Egyesületei Országos Szövetsége, 77 Elektronika Kft.) közreműködésének köszönhetően a központi rendezvényen közel 150 Lions tag volt jelen, az érdeklődők száma elérte a 120 főt, váradásra 40 fő jelentkezett, közülük 29 fő adott vért, ezen kívül mintegy 50 szemészeti vizsgálatra és 70 vércukormérésre került sor. Nagy siker volt az orvostanhallgatók Teddy Maci programja, amelynek keretében a legkisebbek orvosi rendelést játszhattak el, plüss állatokat kezeltek és meggyőződhettek arról, hogy ami az orvosnál történik, az korántsem félelmetes. A szűrőprogramokat neves művészek fellépései is színesítették, koncertet adott Csongrádi Kata, Benkő László, Jánoki Márió és Benedek Krisztina is. A programokat Major Zoltán konferálta.

Az országos Lions Napon közel 1 000 Lions tag 50 klubban tevékenykedett és az egészségnapokon 35 klub 28 helyszínen vállalt a hátrányos helyzetű közösségekben végzett szűrővizsgálatokig, a véradástól az elsősegélynyújtás bemutatásáig önállóan vagy a fent említett partnerszervezetekkel közös akciókat. Budapest és Kecskemét mellett Lions Napot rendeztek országszerte számos városban, többek között Sopronban, Nyírbátorban, Kaposváron, Miskolcon, Körmenden, Mosonmagyaróváron, Fonyódon, Nyíregyházán, Pécsen és Szegeden is. Minden klub kiemelt fontosságúként kezelte a hétvégi Lions Napot, önálló rendezvényekkel készültek a napra, jellemzően véradás, szemszűrés, cukorszint mérés, egészségmegőrző előadások várták az érdeklődőket.

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége 1917-ben alakult, mára a jószolgálat nemes eszméjének teljesítése azt eredményezte, hogy a Lions mozgalom 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezetévé vált. A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, ahol elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szenvedők érdekében jószolgálati tevékenységek kifejtése a cél.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció 2021
2021. június 12. 08:00

Lions Clubok eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.