hírek

Lions szövetség hírek

Visegrádi Lions Négyek Találkozó - 2018

2018. szeptember 29-én, Prágában rendezték meg a visegrádi országok Lions vezetőinek találkozóját, ahol jelen volt dr. Chrabák László kormányzó, Boronkay Gusztáv I. alkormányzó és István Zsolt PDG is.

A V4 együttműködés István Zsolt PDG, volt kormányzó nevéhez fűződik, aki sokat dolgozott azon, hogy a lengyel, a magyar és a cseh–szlovák (itt egy kormányzóság van) kormányzóságok összehangoltan, egymás programjaiba bekapcsolódva, illetve akár közös programokkal erősítsék a Lions mozgalmat. Eddig két találkozó volt: Krakkóban, illetve Prágában egy-egy. Krakkóban a kétévente megrendezésre kerülő zenei verseny idejére szervezte a lengyel szövetség a találkozót, melyen részt vett a mostani nemzetközi igazgató, Gudrun Yngvadottir is.

A mostani, prágai találkozónak az adott külön jelentőséget, hogy egy olyan szándéknyilatkozatot írt alá a három küldöttség, amelyben a fenti célok megerősítésén túl, konkrét együttműködések lehetősége is megfogalmazásra került a sport, a művészetek, a rászorulók irányába. Az egyes klubok közötti együttműködés erősítése is kiemelt cél, konkrét igény is lenne egy lengyel klub irányából, akik budapesti testvér klubot keresnek.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.