Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2015. Kristóf

indulás: 2015. július 04.
vége: 2015. július 25.
ország: Belgium
tábor neve: 112, The Belgium Pallieter Camp

Idén Belgiumot választottam úti célul és nem is bántam meg, hogy nem délebbre a tengerpart mellé mentem nyaralni.
Ez volt a negyedik YEC-es táborom és bátran mondhatom azt, hogy az egyik legjobban megszervezett tábor volt.
A fogadó családom nagyon rendes volt mivel eljöttek értem a Charleroi-i reptérre, ami kicsit Brüsszel mellett van és kb. 150 km-re az otthonuktól. (Ide sokkal olcsóbb a repjegy).

Egy nagyon jófej korombeli indiai sráccal laktam együtt a családnál Gent mellett. Hamar összebarátkoztunk, mert hasonló volt az érdeklődési körünk. Egy hét alatt bejártunk a legfontosabb városokat, és ez idő alatt legalább 15 különböző belga sör különlegességet kóstoltam meg. Betértünk egy bárba ahol 2000 (kétezer!!) sör közül lehetett választani.
Jártunk Brüsszelben, Brugesben, Gentben, és Yperben is, amit az első világháború alatt teljesen leromboltak, majd később újraépítettek.

A család szép helyen lakott, gyönyörű házban, nagy kerttel és rengeteg grillpartit tartottak. A 4 gyerek közül csak 3 an voltak otthon így velük járkáltunk mindenfelé. Nagyon gyorsan eltelt az egy hét és már izgatottan vártuk, hogy megismerkedhessünk a többi táborozóval.
A tábor szervezők nagyon felkészültek, és segítőkészek, kedvesek voltak. 4 fiatal huszonéves camp leader figyelt ránk és 2 Lion vezette a tábort.

A szállásunk Lier-ben volt egy kollégiumban, ahol mindenkinek saját szobája volt. 34-en voltunk 22 különböző országból. Mikor megérkezett mindenki ismerkedős játékokkal kezdtünk, de volt egy kisebb kosárpálya, pingpongasztal és egy csocsó is a tábor területén, amikkel sokat játszottunk.
Az első napunk Lier-ben kezdődött egy City golf és egy Photo game nevű játékkal ahol szórakozva megismerhettük a várost, majd a helyi kis folyón hajókáztunk. Az ebédet és a vacsorát szinte mindig egy közelben levő nagyon jól szituált étteremben töltöttük. Este ellátogattunk egy homokkal teleszórt beach bárba, ami igazából Lier közepén állt.
Második nap vidámparkba és egy nagyon szuper aquaparkba mentünk ami Limburgban található.
Másnap megcsodáltuk Antwerpen hatalmas kikötőjét egy hajótúra közben. Ezután indultunk is tovább Brugge-ba busszal, ami egy csodálatos régi kisváros.

Az elkövetkező napokban több kolostort járhattunk be az ottani Lionok vezetésével, illetve egy izgalmas és nagyon hosszú kayak túrán is részt vettünk. Egyik este szerveztek nekünk egy csúcs szuper kaszinó estét, ahol a Lionok voltak a krupiék, és a végén összegyűjtött pénzért zsákbamacskákat lehetett venni.
Büsszelben felmentünk az Atomium legfelső gömbjébe ahonnan csodálatos kilátás tárult elénk, illetve körbevezettek minket a helyi és az Európai parlamentben is.
Mivel 2 hét elég sok erre a kis országra, így a következő 3 éjszakát Luxemburgban töltöttük.
Megnéztük a híres Tin-Tin múzeumot, este pedig a régi városrészben fellelhető bárokat jártuk végig. Sajnos itt nem sokat ittam, mert kb. 5 Euró volt egy 3 dl-es sör és 10 Euró egy koktél. Másnap végigjártuk a fővárost, ami lenyűgözően szép volt. Harmadnap bejártuk a helyi várat, illetve egy szénbányába is leereszkedtünk.
Mikor visszatértünk Belgiumba a következő úti cél Antwerpen volt, hogy jobban bejárhassuk és itt szerveztek nekünk egy városi bringatúrát is.

Az utolsó előtti nap volt az egyik legjobb számomra, mert leruccantunk a tengerpartra ahol szörföztünk és egyéb izgalmas és vicces vizisportot próbálhattunk ki.
Az utolsó nap találkoztunk a Lionokkal és hivatalos partyn vettünk részt. Az este folyamán barbecueban volt részünk és egy DJ is eljött a kolesz aulájába ahol hatalmas bulit csaptunk.
Általában ki volt jelölve 2-3 nap, amikor mindenki elosztva megtartotta a prezentációját. Összefoglalva ez volt addig a legjobban megszervezett és a legszínvonalasabb tábor ahol jártam. Nagyon ajánlom mindenkinek, mert nem kell tábordíjat fizetni csak az utat, és az élmény, amiben itt részesültem felbecsülhetetlen. Sohasem fogom elfelejtetni az itteni pillanatokat.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.