Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Ádám

indulás: 2017. június 24.
vége: 2017. július 08.
ország: Írország
tábor neve: Írország, Dublin és Waterford-MD105

Kedves Olvasó!

Engedd meg, hogy bemutassam tapasztalataim a Lions csereprogrammal kapcsolatban.
Idén, 2017-ben jelentkeztem először csereútra miután nővérem is részt vett egy ilyen úton Finnországban. Élménybeszámolója alapján én is kedvet kaptam a csereúthoz. A jelentkezés gördülékenyen ment, köszönhetően a szervezők odafigyelésének. Itt is szeretném elsősorban Kende László Urat kiemelni, aki többször is segítségemre volt, ha bármi kérdéssel fordultam hozta. Írországba jelentkeztem, szerencsére az ottani táborvezetők hamar felvették velünk a kapcsolatot.

A reptéren ott vártak minket, egy percet se kellett várnunk rájuk. Először Waterford-ban laktunk, a szállás teljesen megfelelt, mindenki saját szobával és fürdőszobával rendelkezett. Dublin-ban is hasonló jókat tapasztaltam. Étkezés terén a szervezők figyeltek rá, hogy bemutassák a tipikus ír ételeket, és külön figyeltek, például az én esetemben is, az érzékenységekre, allergiákra. Aki nem is rajongott a fish&chips-ért, annak is bőven volt miből válogatnia.

Az utaztatásunk mindig nagyon jól meg volt szervezve, és mindig volt alkalmunk beszélgetni ír származásúakkal is ezen utak során. Rengeteg színes program tarkította mindennapjainkat, reggeltől estig fedeztük fel Írország gyönyörű zöld természetét, régies berendezkedésű városait, és persze a vidámparkot sem szabad kihagyni. Két hétig az ember csak angolul beszélve sokat fejlődhet idegen nyelvtudás tekintetében, én úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell tapasztalnia ezt az élményt egyszer élete során!

Én kicsit félve néztem neki az útnak az akkori, nem túl stabil angoltudásom miatt, azonban ma már angol egyetemekre való jelentkezésemet végzem, és mindehhez nem biztos, hogy lenne bátorságom, ha a táborba nem vettem volna részt. Volt egy színjátszós nap is, amikor áttörést értek el sok táborozónál: megnyíltunk, és sokkal magabiztosabban kezdtünk el angolul beszélni. A mai napig tartom a kapcsolatot a táborban szerzett barátaimmal, sőt, vannak, akik már Törökországból is eljöttek meglátogatni, annyira szoros barátságot kötöttünk.

Aki gyönyörű és páratlan tájakat szeretne biciklitúrákon, sétákon megismerni, aki szeretné teszteli magát, milyen nehéz is a gyors nyelvjárású írek angolját megérteni, és ezzel fejleszteni a hallgatási angoltudást, aki egy vidám, sokszínű országot szeretne megismerni, annak nagyon ajánlom Írországot, természetesen a Lions Clubbal.

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.