Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Éva

indulás: 2017. július 22.
vége: 2017. augusztus 12.
ország: Németország
tábor neve: 111-BS, Bavaria YEC

A nagybácsikám aki Lions tag, ajánlotta nekem ezt a tábort. Már régóta szerettem volna elutazni Németországba. Úgy gondoltam, ez a tábor nagyszerű lehetőség arra, hogy fejleszthessem a nyelvtudásomat és hogy külföldi barátokat szerezzek. A tábor szervezése megfelelően zajlott, a kiutazásom előtt időben fel tudtam venni a kapcsolatot a befogadó családommal.

Ez volt az első alkalom, hogy egyedül utaztam külföldre. Rendkívül izgatott voltam amikor megérkeztem a Müncheni vasútállomásra, de szerencsére a befogadó családból az édesanya már ott várt engem. A család Murnauban lakott, ami inkább egy nyugodt falu Münchentől kb. 1 órára. Gyönyörű, festői helyen laktak és az ablakukból kinézve az Alpok csodálatos hegyvonulata tárult elém. Nagyon kedvesek voltak velem mindannyian. Sajnos a 2 gyerekükkel nem tudtam sokat találkozni, mert dolgoztak. Azonban a feleség és a férj nagyon sok érdekes programra elvitt engem. Kirándultunk a hegyekben, részt vettünk egy helyi fesztiválon, elvittek vacsorázni, ahol kipróbálhattam a tradicionális német ételeket. Megmutatták a környék látványosságait.

Amint a hét véget ért, elbúcsúztam a családtól és megköszöntem a felejthetetlen élményeket, amelyeket nekik köszönhetek.
Elérkezett a tábor napja. München vasútállomásán összegyűltünk és már akkor elkezdtünk ismerkedni egymással. A tábor első állomása Scheidegg volt. A szállásunkkal nagyon meg voltam elégedve, tipikus tábor hangulata volt az elhelyezkedésének és a szobáknak is. 6-an voltunk egy szobában, egy olasz, egy belga, egy görög, egy észt és egy finn lány. Minden napunkat úgy fejeztük be, hogy elmondtuk a véleményünket az adott napról és rengeteg olyan feladatot kaptunk, amik segítettek, hogy megismerjük egymást. Nagyon mozgalmas napjaink voltak, tele programokkal. A kedvenc programjaim: falmászás, a strandröplabdázás és a golf-foci voltak.

 

A következő állomásunk Ingolstadt volt. Egy art-hotelben voltunk. Gyönyörű szobákat kaptunk. 2 személyes és 1 személyes szobák is voltak. Amíg Ingolstadtban tartózkodtunk, nem nagyon jutott sok szabadidő számunkra, viszont nagyon jó programokon vehettünk részt. Megismerkedtünk a helyi Lions tagokkal és nagyon megkedveltük őket. Elmentünk az Audi Múzeumba, részt vehettünk sétarepülésen, meghívtak minket egy grill-partira és perecet süthettünk egy híres német pékségben.

Végül Münchenbe utaztunk. 3 és 4 személyes szobákat választhattunk. Nagyon jó lehetőség volt számomra, hogy összebarátkozzak a Hong-Kong-i és az Indiai lánnyal. Nagyon sok időt töltöttünk együtt és sokat beszélgettünk egymással. Elmentünk Dachauba megnézni a koncentrációstábort. Nagyon érdekesnek találtam ezt a programot. Amelyik program a legjobban tetszett Münchenben az a bicikli-túra volt a belvárosban. Sok nevezettességet tekinthettünk meg és izgalmas volt a nagyvárosban biciklizni.
Az utolsó napokban pedig egy záróműsorral készültünk, amelyet a táborvezetőknek, a befogadó családoknak és a Lions tagoknak adtunk elő.

Nagyon örülök, hogy jelentkeztem ebbe a táborba. Életre szóló élmények kaptam és köszönöm a családomnak és a Lions tagoknak a tökéletes szervezést!


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.