Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Huba

indulás: 2017. július 15.
vége: 2017. augusztus 05.
ország: Dánia
tábor neve: Dánia Camp A

Ez volt első Lions cseretáboros kiutazásom, noha 4 éve aktív Leoként, minden évben fogadunk csere-diákot.
A tábori jelentkezés szinte elronthatatlan, a formanyomtatványon minden értelmezhető és a Lions klub és a csereprogram szervező is segít bármiben.

A kapcsolatfelvétel viszont már elrontható. A beérkező e-maileket érdemes folyamatosan figyelni, mivel a legtöbb információról ott kapunk tájékoztatást. A táborral kapcsolatos infókat az elején nagyon értelmezhetően kaptam meg a Dán csereutazás egyik vezetőjétől. Nagyjából május-április környékén kaptam meg az e-mailt arról, hogy ki lesz a fogadócsaládom és az elérhetőségeit, akivel rögtön kapcsolatba léptem és mindent elrendeztünk az érkezésemmel kapcsolatban. A családom értem jött a reptérre. Ryanairrel utaztam Budapest-Koppenhága járattal.
A fogadó családomnál egy hetet töltöttem, programokat szerveztek nekem. A családdal töltött hét végén pedig autóval vittek át a táborba.

A tábor felejthetetlen élmény volt. Nem igazán az a nagyon vad bulizós tábor, de nem is volt rá szükség. Amiért nagyon érdemes a dán táborokat választani az az, hogy Dánia egy eléggé közkedvelt ország Európán kívül is, ami azt jelenti, hogy nemcsak a kontinensről, hanem az egész világról jöttek fiatalok. Volt olyan táborlakó, aki 36 órát repült Ausztráliából vagy Kanadából vagy az USA-ból.
A programok változatosak voltak, a dán időjárás ellenére is nagyon sok kültéri programunk volt, például kenuzás vagy kalandpark és még egy tájfutó délelőttöt is szerveztek, s voltak táboron belüli programok, például sütemény sütés.
Az egyetlen negatívum, amivel szembesültem, hogy a tábor-asszisztenseknek ez volt az első ilyesmi munkájuk és fiatalok is voltak ehhez a munkához véleményem szerint. Ezt leszámítva, nagyon rendben volt a tábor.

Köszönöm az Első Nyíregyházi Lions Klubnak a támogatást és Kende Lászlónak a kiutazás szervezésében a segítséget.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.