Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Kristóf

indulás: 2017. július 06.
vége: 2017. augusztus 07.
ország: USA
tábor neve: Arizona C. Kirby Smith

Az idei arizonai utam volt az első Lions cseretáborom. Ezzel az egy hónapos (4 és fél hét) úttal valóra vált az egyik álmom, mégpedig eljutni az Államokba.

Az odafele út nem sikerült a legjobban. Londonban találkoztam a belga lánnyal és onnan együtt mentünk Tucson-ba dallasi átszálással. Dallasban késtünk több, mint egy órát, így lekéstük az utolsó átszállásunkat. Kis izgalommal és 3 óra plusszal megérkeztünk végül.

Őszintén megmondva nagyon izgatott voltam az út előtt, de mire oda értünk, hogy lekéstük a gépet egyáltalán nem izgultam, mert iszonyat élveztem, hogy egyedül megyek a nagybetűs Amerikába.

Épségben megérkeztem és igaz, hogy este 11.30-kor landolt a repülőm, de Arizonában még éjszaka is tikkasztó meleg van, volt hogy napközben 48 fokot mért a telefonom. Imádtam a napfényt odakint, és rengeteget barnultam. Sajnos volt, hogy le is égtem. Bárhova mentünk (kültér) a naptej annyira alapvető, mint a 0.5 literes behűtött víz.

 

Az amerikai állampolgárokban kellemeset csalódtam, ugyanis rendkívül közvetlenek és kedvesek. A bolti eladók kivétel nélkül leállnak beszélni az emberekkel, megkérdezik mindenkitől, hogy hogy vannak és így tovább. A legjobb az egészben az volt, hogy amikor válaszoltam a kérdéseikre, érdeklődést véltem felfedezni az arcukon, és ezáltal sokkal könnyebb volt beszélgetést kezdeni bárkivel.

A táborvezetőink nagyon kedvesek voltak, ott segítettek ahol tudtak és mindenben a legjobbat akarták nekünk. Az északi és déli táborhéten 2-2 különböző táborvezetőnk volt, és összeségében csak az egyikük volt egy kicsit konzervatívabb, mint kellett volna, de vele is jól kijöttünk a végére. Rajtuk kívül még rengeteg sok helyivel találkoztunk és mindenkiben éreztük a törődést és érdeklődést.

Ha valaki Arizonába megy táborba (vagy bármelyik másik államba), akkor nagyon sokat fog enni az illető. (De tényleg!) Palacsinta juharsziruppal és baconnal reggelire vagy a 3 tojásos omlett, hatalmas burger egy adag sült krumplival ebédre vagy a szokásos pizza, és Taco vagy valamilyen más mexikói kaja vacsorára, valamint az összes étkezéshez hozzá jön a bármennyiszer utántölthető pohár, vagy üdítő vagy víz, de a fele mindig csak jég.

A programok nagyon barátiak voltak. Egyaránt kinti (lovaglás, túrázás, kajakozás) és benti(múzeum, bowling) tevékenységeket is csináltunk. A tábor során minden nap más és más programok voltak, minden nap máshol aludtunk. (leszámítva az alaptábort)

Én egy olyan családhoz kerültem, ahol a „nagypapa” nagyon sokat utazik különböző Lions események miatt, de vele lakik egy srác Guayana-ból. Na én vele töltöttem el az összes időmet és mondhatni egy új testvérre találtam. Még Vegasba is elmentünk ketten. Ezen kívül nagyon sok időt töltöttem a francia és angol srác host dad-jével. Ő is remek kis programokat szervezett nekünk az alatt az idő alatt amíg velük voltam.

Mivel táborban 10-en voltunk így nagyon megismertük egymást, és nagyon megszerettük egymást. A tábor vége felé minden pillanatot ki akartunk használni, ezért utolsó este csak 2-3 órát aludtunk, és a reptéren mindenki sírt.

Még egyszer, és még sokszor szeretnem megköszönni mindenkinek, aki segített létrehozni ezt az örökre szóló élményt és életem legszebb és legjobb 4 és fél hetét. Köszönöm Szépen!

(Ha valaki úgy gondolja, hogy Arizonát választja a jövőben, nyugodt keressen fel Facebook-on vagy írjon e-mailt.)


Fábry Kristóf


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.