Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Krisztián

indulás: 2017. július 22.
vége: 2017. augusztus 05.
ország: Dánia
tábor neve: Dánia, DNK E05 Camp E, Padborg

Idén nyáron csodálatos 2 hetet tölthettem Dániában a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének támogatásával. Életem egyik legszebb 2 hete volt.
Először is szeretnék köszönetet mondani a rendkívül gördülékeny szervezésért, segítőkészségért Kende Lászlónak s természetesen valamennyi kollégájának.

Ez volt az első alkalom ,hogy lehetőségem nyílt arra, Lions Club szervezésében eljuthassak egy másik országba. Korábbi általános iskolai osztálytársnőm édesanyja , Dandé Andrea nyújtott ebben segítséget.
Izgalommal telve indultam első utamra .

Billundba érkezve nagyon kedvesen fogadtak a dániai Lions Club tagjai. Mindenki bemutatkozott , kicsit ismerkedtünk, majd amikor mindenki megérkezett akit vártunk, elindultunk táborunk felé Szállásunk gyönyörű, tiszta volt, a német határ közelében.
Hárman voltunk fiúk egy szobában, én egy holland és egyolasz fiúval kerültem egy szobába. Nagyon jól megértettük egymást.

Vendéglátóink mindent megtettek hogy jól érezzük magunkat. A tábor vezetők mindig nagyon kedvesek és készségesek voltak.
Sok országból érkeztünk a táborba, fiúk, lányok vegyesen.

Első este az ismerkedés ideje volt, mindenki elmondta honnan érkezett, prezentációt vittünk és készítettünk is országunkról, sokat beszélgettünk körülményeinkről, szokásainkról.
Többször volt csapatépítő nap, amikor különböző feladatokat kaptunk. Sokat nevettünk ezeken, segítettük egymást, mindenki igyekezett a legjobbat kihozni magából, és a csapatából is. Egyik ilyen nap alkalmával mindenki főzött egy, az országára jellemző ételt. Volt aki sikeresebb szakács volt, volt aki kevésbé, de nagyon élveztük 

Olimpiai napot is szerveztek a táborvezetők, igazi kihívás volt valamennyiünk számára a feladatok feljesítése.
Sokszor tettünk kirándulást szerte Dániában , sok szép helyet láttunk az országból, megismertünk egy másik kúltúrát, csodálatos emberekkel kerültünk barátságba.

Elmondhatatlanul jól éreztem magam ebben a 2 hétben.
Felejthetetlen élményekkel lettem gazdagabb.
Ha és amennyiben lesz még rá lehetőségem, szeretnék még más országokat, kultúrákat is megismerni.
Köszönöm szépen a lehetőséget hogy kiutazhattam.

üdvözlettel:
Kellner Krisztián
2017.október 08.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.