Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Miron

indulás: 2017. június 24.
vége: 2017. július 15.
ország: Németország
tábor neve: 111-MN, Frankfurt / Main

Ez volt életem legelső olyan tábora amiben külföldön teljesen egyedül vettem részt és rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam. Miután túltettem magam a honvágyon és sikerült kicsit feloldódnom szinte csak pozitívum ért.

Egy nagyon kedves anyuka és fia(Eileen és Momo) fogadott be Mülheim városában és egy felejthetetlen hetet töltöttem velük. Nagyon szerettem ott lakni szinte már majdnem otthon éreztem magam. Mülheimban volt még rajtam kívül két Lionsos diák akikkel szinte minden nap közös programokat szerveztünk. Eileen főnöke elvitt minket Németország egyik legnagyobb vidámparkjába. Másnap körbebicikliztük egész Mülheimot stb.. Ha választanom kéne akkor se tudnám melyik volt a kedvenc programom.

Miután elbúcsúztunk egymástól elfoglaltam a helyem a fiatal szállóban. Amint megérkeztem a szobatársam már ott volt és nagyon segítőkész és kedves volt (Alphan). Az első naptól kezdve nagyon jól kijöttünk. Már ismertem a csoportból mindenkit, mert az előző héten a közös főzés egy öt csillagos étteremben összehozott minket és így jó hangulatban tudtunk beszélgetni. A szállót hamar felfedeztük és már az első napot közös társasjátékokkal és kártyázással töltöttük. Az azt követő két hét eszméletlenül jó volt. Minden napot programmal kezdtünk és délután pedig szabadon csoportokba Frankfurtot jártuk vagy a szállóban közösen játszottunk. 

programok közül volt jó is rossz is de személy szerint én a délutánokat szerettem a legjobban. Sokszor volt olyan, hogy közösen elmentünk sportolni például futni vagy röplabdázni. Gyakran látogattuk a frankfurti butikokat és boltokat és mindig találtam valami érdekeset, amit vagy magamnak, vagy ajándékba másnak meg tudtam vásárolni. Negatívumként szeretném megemlíteni, hogy a német konditermek 18 év alatt szülői engedély nélkül nem engedik be a fiatalokat, ami picit meglepett. Az ételekkel mindig meg voltam elégedve szinte mindig jóllaktam és majdnem, hogy az összes étkezésnél finomat ettem. A szállóban a minket felügyelő emberek mindig kedvesek és segítőkészek voltak. A tábor végére sikerült nagyon jó barátokat szereznem és elég nehéz volt elbúcsúzni egy két embertől. Elé hihetetlen élmény volt számomra, hogy angolul is ennyire jól sikerült beszélgetnem a többiekkel és szerintem rengeteg tapasztalatot és új ismeretet szereztem.

Nagy vonalakban csak ennyit szeretnék írni, hisz ha elkezdeném kifejteni az élményeimet akár könyvet is lehetne írni belőle. Életem egyik legkalandosabb 3 hete volt és egy örök élmény és emlék marad számomra ez a tábor.

Nagy Miron


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.