Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Orsolya

indulás: 2017. július 23.
vége: 2017. augusztus 09.
ország: Litvánia
tábor neve: LIONS Youth Camp

2017 nyarán szerencsésen kiutazhattam Litvániába, ezért nagyon nagy köszönetet szeretnék mondani a Lions szervezetének.

Korábban már részt vettem egy olaszországi Lions táborban, így nem volt számomra ismeretlen sem a Klub, sem a cseretábor. Előttem már a két unokatestvérem is utazott és nekik köszönhetően ismerkedtem meg én is a programmal. Mivel ebben az évben érettségiztem, ezért tudtam, hogy pihenés gyanánt nagyon szívesen kiutaznék ismét. A litván tábor leírása nagyon szimpatikus volt, ugyanis a témája és lényege a különböző nemzetekből érkező fiatalok megismerkedése volt, és nem sport programok vagy folyamatos városnézés. A tábor neve maga is „Life is…”.

A fogadó családom adatait és elérhetőségeit a korábbi tapasztalatomhoz képest egy kicsit később kaptam meg, de még bőven időben ahhoz, hogy mindent megbeszélhessek velük, amit csak szerettem volna, és hogy egy kicsikét megismerhessem őket. A táborvezetők közül csak Elenával vettem fel a kapcsolatot, de később a tábor folyamán ő csak az estékhez és a városnézéskor csatlakozott hozzánk. Időnk nagy részét a másik két szervezővel, vagy inkább segítővel, Dainiussal és Gretával töltöttük. A ház, amiben a tábor ideje alatt elszállásoltak minket Greta családjáé volt.

 

A repülés abból a szempontból kalandosabb volt, hogy a főváros, Vilnius reptere felújítási munkálatok alatt állt, így mindenkinek Kaunasba (a második legnagyobb litván város) kellett jegyet venni. Ez nekem nem okozott nagyobb problémát, ugyanis a fogadó családom is Kaunasban élt, és így legalább a többiekkel is megismerkedtem, akikkel utána a táborban találkoztam újra.

A fogadó családom nagyon kedves volt, mindig nagyon figyeltek arra, hogy én mit szeretnék. Kaunas városában még 3 cserediák lakott rajtam kívül, így természetesen velük töltöttem a hetem nagy részét.
A tábor nem teljes két hét volt, amit egy kisebb városkában töltöttünk. Ahogy a neve is sejtette, gyakran beszélgettünk arról, hogy milyen az életünk, milyenné szeretnénk formálni, és így ennyi idő alatt is egészen jól megismertük egymást. A szállás egy nagyon szép falusi környezetben lévő ház volt (mellettünk legeltek a tehenek), hatalmas területű kerttel és egy kisebb tóval. Így aztán gyakran csak a ház körül játszottunk ismerkedős játékokat, vagy fürödtünk a tóban. A lényeg mindig az volt, hogy beszélgessünk és osszuk meg egymással a kultúránkat és a gondolatainkat.

A tábor ideje alatt természetesen ellátogattunk pár szebb helyre Litvánia területén, és ezek külsőre gyakran nagyon hasonlóak voltak Magyarország tájaihoz.

Mindenkinek csak ajánlhatom, nekem kifejezetten tetszett ez a szokatlanabb formátum. A 15 táborozóval nagyon jól megismertük egymást és már szervezzük a következő találkozót!

Remélem, hogy az utánam következő kiutazóknak is legalább ilyen jó élményben lesz részük!

Hadi Orsi
2017. szeptember 7.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció 2021
2021. június 12. 08:00

Lions Clubok eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.