Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Zsófia

indulás: 2017. július 26.
vége: 2017. augusztus 04.
ország: Anglia - Egyesült Királyság
tábor neve: Worchester,UK

Pintér Zsófia vagyok és idén nyáron Angliában tölthettem három csodálatos hetet. Ez volt már a második Lions clubbal való utazásom, bár máskor is vettem részt hasonló cserediákprogramokon az iskolám révén. Lions Club cserediák programról már több mindent is tudtam, mivel tavaly a ciprusi táborban voltam egyik lelkes táborozó, illetve az egyik bátyám ezzel a programmal Finnországban járt.

Ennek ellenére az angliai élményeim teljesen eltértek a ciprusitól. Elején féltem egy kicsit mert már itt volt családnál töltött idő. Az aggodalomra azonban semmi ok nem volt. Hihetetlenül kedves, befogadó családhoz kerültem. Egy idősebb házaspár volt egy aranyos Simba nevű macskával. Igen csak megkönnyítette a dolgom az, hogy már januárban felvettük a kapcsolatot és elkezdtünk emailezni. Továbbá az is, hogy Pauline (host anyukám) rendkívüli szervező tehetséggel bírt és már egy másik cserediáklánnyal is, akivel egy családnál aludtunk, fel tudtam venni a kapcsolatot hamarabb. Mikor már megérkeztem, a reptéren mindhárman vártak rám habár még ezelőtt sohasem találkoztunk, de az előzetes beszélgetéseknek köszönhetően mégsem tűntek ismeretlennek. Az első pillanattól fogva rengeteg témánk volt és a beszéd sem okozott gondot. Igencsak a közvetlenségük és a befogadó szeretetük sokat segített az első izgulások ellenébe is. Catherine-nel, a svájci lánnyal is nagyon jól kijöttünk.

Csodálatos programokon vettünk részt. Egy nap sem telt el unalmas percekkel, mindig volt valami/valaki ami lekötött bennünket. Ellátogattunk Liverpoolba,Chesterbe,Peak Districtbe és még sorolhatnám mennyi csodás helyre. Betekinthettem az igazi angol életbe és kultúrába, ami annyi évre visszamegy. A történelmi helyeken vagy mindig idegenvezetést kaptunk vagy Pauline illetve Bill, a férje látott el minket többnél-több értékes információkkal. Estéket játékokkal vagy csak szimplán késő estig nyúló beszélgetéssel töltöttük. Hihetetlen milyen szoros kapcsolat alakult ki mind a családdal mind pedig Catherine-nel.

Már a második nap Liverpoolban megismerhettem több diákot is a táborból, akik hozzánk közeli családoknál laktak. Így általában a programokon csapatostul vettünk részt ami nagy előnyt jelentett szerintem mindannyiunk számára. A táborba érkezés során semmi aggodalom már nem volt bennem hiszen már egész szoros kapcsolatok épültek ki a megelőző napokban. 26 országból érkező majd,hogy nem 40diák tölthetett el tíz tartalmas napot Worchesterben. A sok-sok játék és szórakozás mellett megtapasztalhattuk az igazi angliai időjárást is, amely szinte mindennapos esővel es maximum 18fokkal járt. Az esernyő, esőkabát és vízhatlan cipő használata nem volt meglepő. Ezeken a napokon még a tea is jólesett tejjel meg egy kis sconesal.

Több helyi Lions clubhoz is ellátogattunk, akik egésznapos programot szerveztek nekünk az éppen adott városban. Számomra hihetetlen volt, hogy milyen buzgók, mennyi mindenben részt vesznek és segítenek. Például egyik napon a Sheffield-i paralimpira látogattunk el, amiben a Lions club nagy szervezést vállalt. Mi is adományokat gyűjtöttünk a paralimpia részére. Továbbá Coventry polgármesteri hivatalában egyik délután során megtapasztalhattunk egy igazi vita lefolyását. A táborvezetőkkel olyan kapcsolat alakult ki, hogy szinte táborozóknak tekintettük őket. A búcsú mindannyiunknak szörnyen nehéz volt, amely sok-sok sírással is járt. Felejthetetlen élményekkel gazdagon tértem haza csak, hogy nem 3hét után.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.