Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Sára

indulás: 2018. július 14.
vége: 2018. augusztus 04.
ország: Dánia
tábor neve: Dánia A

Első Lions csereutazásom volt, bár a lehetőségről tudtam régóta, mert apukám régóta tagja. Nagyon egyszerű a jelentkezés, habár bonyolultnak tűnhet elsőre. A tavaszi felkészítő Budapesten nagyon hasznos volt és jó hangulatban is telt el. Itt találkoztam Dalmával, a másik magyar lánnyal, aki ebben a táborban volt.

              A fogadó családomnak egyből írtam egy e-mailt ahogy megkaptam az elérhetőségüket és pár nap múlva válaszoltak is. Rendkívül jó volt a hét amit velük tölthettem. Egy kisebb városban laknak, 1 órára Koppenhágától. Fantasztikus programokat szerveztek és előtte küldtek is egy táblázatot a tervezett programokról. Szuperül szervezték meg: voltunk Safari Parkban, Koppenhágában, Viking Múzeumban és még tengerparton strandolni is.

              Repülővel utaztam, amit a tábor visszaigazoló e-mail után le is foglaltam. Aznap csak Ryanair indított járatokat szóval természetes volt az egy órás késés. Az érkezésnél egy táblával várt a család és a kinti Lions klub. Nem is kellett őket nagyon keresnem.

              A családnál töltött idő alatt több fogadócsalád összefogott és szerveztek egy estet nekünk, akik a környéken voltunk. 8-9 kiutazó és családja vett részt rajta. Szerintem ez egy nagyon jó ötlet volt, mert már a tábor előtt megismerhettünk másokat és a többi családdal is találkozhattunk.

              A tábor is rendkívül jól volt megszervezve. Érkezéskor kaptunk 2 db egyenpóló és névtáblát, csoportokba osztottak minket és csináltak szobabeosztást. Én egy spanyol lánnyal voltam és egy fürdőt osztottunk meg egy izraeli és egy svéd lánnyal. A 2 hét programjáról előzetesen kaptunk  már egy táblázatot és ezt még ismertették. Voltunk 2 napos kenu túrán, Koppenhágában, Középkori skanzenben, strandon, labirintusparkban és minden napra próbáltak valami mást kitalálni. Maga a tábor egy bentlakásos magániskolában volt, gyönyörű környezetben.

              Összességében mindenkinek ajánlom ezt a lehetőséget, aki világot akar látni és új embereket, kultúrákat megismerni. Én például soha nem gondoltam volna, hogy lesznek barátaim Hon Kong-ból vagy éppen Kanadából. Európán belül is már jó belegondolni, hogy majdnem minden országban van valaki akit ismerek.

               


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.