Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Sára

indulás: 2018. július 14.
vége: 2018. augusztus 04.
ország: Dánia
tábor neve: Dánia A

Első Lions csereutazásom volt, bár a lehetőségről tudtam régóta, mert apukám régóta tagja. Nagyon egyszerű a jelentkezés, habár bonyolultnak tűnhet elsőre. A tavaszi felkészítő Budapesten nagyon hasznos volt és jó hangulatban is telt el. Itt találkoztam Dalmával, a másik magyar lánnyal, aki ebben a táborban volt.

              A fogadó családomnak egyből írtam egy e-mailt ahogy megkaptam az elérhetőségüket és pár nap múlva válaszoltak is. Rendkívül jó volt a hét amit velük tölthettem. Egy kisebb városban laknak, 1 órára Koppenhágától. Fantasztikus programokat szerveztek és előtte küldtek is egy táblázatot a tervezett programokról. Szuperül szervezték meg: voltunk Safari Parkban, Koppenhágában, Viking Múzeumban és még tengerparton strandolni is.

              Repülővel utaztam, amit a tábor visszaigazoló e-mail után le is foglaltam. Aznap csak Ryanair indított járatokat szóval természetes volt az egy órás késés. Az érkezésnél egy táblával várt a család és a kinti Lions klub. Nem is kellett őket nagyon keresnem.

              A családnál töltött idő alatt több fogadócsalád összefogott és szerveztek egy estet nekünk, akik a környéken voltunk. 8-9 kiutazó és családja vett részt rajta. Szerintem ez egy nagyon jó ötlet volt, mert már a tábor előtt megismerhettünk másokat és a többi családdal is találkozhattunk.

              A tábor is rendkívül jól volt megszervezve. Érkezéskor kaptunk 2 db egyenpóló és névtáblát, csoportokba osztottak minket és csináltak szobabeosztást. Én egy spanyol lánnyal voltam és egy fürdőt osztottunk meg egy izraeli és egy svéd lánnyal. A 2 hét programjáról előzetesen kaptunk  már egy táblázatot és ezt még ismertették. Voltunk 2 napos kenu túrán, Koppenhágában, Középkori skanzenben, strandon, labirintusparkban és minden napra próbáltak valami mást kitalálni. Maga a tábor egy bentlakásos magániskolában volt, gyönyörű környezetben.

              Összességében mindenkinek ajánlom ezt a lehetőséget, aki világot akar látni és új embereket, kultúrákat megismerni. Én például soha nem gondoltam volna, hogy lesznek barátaim Hon Kong-ból vagy éppen Kanadából. Európán belül is már jó belegondolni, hogy majdnem minden országban van valaki akit ismerek.

               


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.