Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Dalma

indulás: 2018. július 14.
vége: 2018. augusztus 04.
ország: Dánia
tábor neve: A

Nyáron 3 hetet töltöttem Dániában. Először vettem részt ilyen kiutazásban. Nagyon örülök, hogy volt lehetőségem, mert rengeteg szép élményt és barátságot szereztem. Nem csak a dán életet, hanem a többi 20 ország kultúráját és szokásait is megismerhettem. Itthonról a szervezés nagyon gördülékenyen ment. Miután felvettem a befogadó családommal a kapcsolatot, megvettem a repülőjegyet és Kende László, aki a kiutazásokért felelős, nagyon sokat segített a felkészítésben és hasznos tanácsokkal látott el minket és szüleinket is. A tábor majdani lakóit egy Facebook csoporton keresztül ismerhettem meg, a fogadó családdal pedig e-mailen vehettem fel a kapcsolatot. 

Az első nap izgatottan érkeztem koppenhágai reptérre, ahol nagy szeretettel fogadott a dán Lions Club bizottsága és a hölgy, akinél ez első hetet töltöttem egy belga cserediák-társammal együtt. Az első 7 nap nagyon gyorsan telt. Megismertem a dán vidéket, a szokásokat, a hétköznapokat, sőt még Svédországba is áthajóztunk. A hét végén autóval vittek minket át a tábor helyszínére. Ekkor kezdődött a két hétig tartó feledhetetlen élmények és kalandok sorozata.

Az első pár nap az ismerkedéssel telt, majd egy kenutúrára indultunk. A túra két napig tartott, éjszakára kalandos szálláshelyünkké a sátrak váltak. A sok kihívás igen gyorsan egy összeszokott társasággá kovácsolt minket. A táborvezetők nagyon gazdag programsorozatról gondoskodtak. Voltunk labirintusban, hajóztunk a híres dán hidak alatt, sup-oztunk, ellátogattunk a Mon-szikláihoz, megnyitottuk a „nemzetek konyháit” általunk készített ételekkel és még a tengerben is fürödtünk- hála a szokatlanul meleg nyárnak.

A tábor félidejében egy fergeteges party várt ránk; minden táborozónak valamilyen produkcióval kellet készülni, amely bemutatójára a fogadó családokat is meghívtuk. Az este pedig bulivá kerekedett.

A második hét is nagyon gyorsan telt, ellátogattunk egy középkori faluba, kalandparkba mentünk, bejártunk Koppenhágát és mindent kipróbálhattunk a Tivoli vidámparkban. Ahogy közeledtek a tábor utolsó napjai, szomorúan kellet tudomásul vennünk, hogy az utazásnak hamarosan vége. Minden percet megpróbáltunk kihasználni, amíg együtt van a csapat. Így nem sokat aludtunk, és már azt tervezgettük, hogy hol és mikor láthatjuk egymást újra.

 


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.