Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Dániel

indulás: 2018. július 14.
vége: 2018. augusztus 01.
ország: Hollandia
tábor neve: Eis

Iván Dániel vagyok és idény nyáron Hollandiába utaztam két és fél hétre amelyből egy hét egy családnál volt míg a maradék másfél hét pedig egy táborban dél Hollandiában.

Én a keresztszüleimen keresztül ismerhettem meg ezt a Klubot és ezáltal ezt a lehetőséget is, ez volt az első utam de leírhatatlanul jól sikerült.

  A jelentkezésem itthoni lerendezése abszolút zökkenőmentesen ment és a kapcsolatfelvétellel is ugyanezt tapasztaltam. Habár az és esetemben volt egy kis baki mivel a hölgy akinél alapjában el lettem volna szállásolva nem tudott fogadni mert egy műtéten kellett átesnie ezért áthelyeztek egy másik családhoz. Viszont ennek a lebonyolítása is tökéletesen volt megoldva.

  Maga az utazás is zökkenőmentes volt, mivel csak Hollandiág kellett repülnöm ami pedig kb másfél óra volt Schwechatból.

  A fogadás annyiban volt különös, hogy nem az a család fogadott akinél később laktam hanem egy másik és ők vittek el engem és egy török lányt oda ahol ők laknak majd innen vitt el az én fogadócsaládom oda ahova ők laktak egy Nieuwleusen nevű varázslatos kis faluba ahol a következő hetemet töltöttem el egy spanyol fiú és a család legkisebb (16) és legnagyobb (22) lányának társaságában.

  A programok is nagyon jók voltak. A család szervezett nekünk egy kis hajókázást meg városnézést. A legjobb programokat viszont az ottani tábor szervezte, mi nem ebben a táborban voltunk , mert a családáthelyezés miatt mi Hollandia másik oldalára kerültünk tehát az ottani tábor programjaiban vettünk részt. Az egyik program egy is hajókázás volt egy kisebb tavon kis öt személyes hajókban, a másik program pedig egy holland koncentrációs tábor meglátogatása volt.

  A táborba (ami az ország másik oldalán volt) vonattal mentünk a spanyol fiúval. Ez kb 4 órába telt de nagyon jó élmény volt.

  A táborban töltött másfél hét életem legjobb másfél hete volt. 23 különböző ország lakosait ismerhettem meg és ez hatalmas élmény volt számomra. Mindenféle vallású (keresztény, zsidó, hindu, muszlim) és mindenféle kultúrából jövő ember volt ott akikkel nagyon jó barátságot alakíthattam ki és közben megismerhettem őket.

  A programok nagyon érdekesek és jók voltak. Sok városnézés volt aminek köszönhetően Aachenbe is elmehettünk ahol megnézhettük a királyi palotát ami csodálatos volt. Sportolni is lehetett olyanokat mint golf és foci. Maga a tábor is nagyon szép helyen volt.

  Összesítve: Az egész két és fel hetemet nagyon jó megszervezettség jellemezte, mindenki nagyon jól beszélt angolul és rengeteg minden újat ismerhettem meg mind gasztronómiailag mind kulturálisan

 

Életem legszebb két és fel hetét  töltöttem el itt. Soha nem fogom elfelejteni! Ezért mindent köszönök a Lions Klubnak hogy részt vehettem egy ilyen úton.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.