Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Mimi

indulás: 2018. július 14.
vége: 2018. augusztus 01.
ország: Hollandia
tábor neve: Purmer

Sziasztok!

 

Miminek hívnak és idén nyáron Hollandiába tölthettem egy felejthetetlen nyarat a Lions clubnak köszönhetően. A jelentkezésem simán ment, szerintem elég jól le vannak írva az utasítások a jelentkezés kapcsán. Édesapámnak és Kende Lászlónak köszönhetően az utazás megszervezésével sem volt gond. A repülő út is jó volt, Amsterdamba repterére, a Schipholra érkeztem, ahol rögtön megtalált a fogadó családom.

Nagyon kedves fogadó családom volt, egy ikerpár lányokhoz kerültem egy izraeli lánnyal együtt. Egy kis édes házban laktunk, külön szobánk volt a másik lánnyal. Rengeteg programunk volt, minden napra meg volt tervezve hogy mit csinálunk aznap. Rengeteg városba elvittek minket, strandoltunk, bicikliztünk, farmokon jártunk, vitorlázni voltunk azokkal a fiatalokkal akikkel később egy táborba voltunk és így rengeteg emberrel összebarátkoztunk már a tábor előtt. Egyetlen negatívuma talán az volt a családi tartózkodásomnak, hogy máskáppen étkeztek, ahogyan azt én itthon megszoktam. Tudni kell, hogy a hollandok imádják a kenyeret. Reggelire és ebédre csak azt eszik érdekes csokidarabkákkal a tetején vagy holland sajttal. De azért nem volt rossz dolgunk, csak meglepett minket.

A tábor pedig egyszerűen hihetetlen volt. Annyi tartalmas programban volt részünk. Amsterdamban számtalan alkalommal jártunk, hajókáztunk a csatornákon, fürödtünk, megismerkedtünk különböző Lions club tagokkal, isteni éttermekben vacsoráztunk, múzeumban jártunk, egy kórházba is meghallgathattunk egy előadást a drogokról. Elvittek minket a Red Light District névre hallgató negyedbe, ahol egy ex-drogos mesélt nekünk az életéről és annak a negyednek a titkairól. Olyan szinten meg voltunk döbbenve, hogy utána órákig csak csöndben sétálgattunk, hihetetlen sztorykat mesélt nekünk. Emellett viszont rengeteget mókáztunk a táborba. Egy farmon laktunk, ami igazából nem is nagyon hasonlított egy farmra, mert nagyon tiszta volt, 4-en laktunk egy szobába és saját fürdőszobánk volt. A staffnak a tagjai nagyon fiatalok voltak és ennek köszönhetően olyanok voltak, mint mi, a táborlakók. Nem sokat fegyelmeztek minket, mert mindenki tudta mit szabad és mit nem, így nagyon sokat beszélgettünk, szórakoztunk velük. Voltunk az European Space Agency-nél, ahol olyan helyeken is jártunk, ahol turisták nem mehetnek be. Mivel hihetetlen hőség volt, ezért sokszor elmentünk a tengerpartra, rengeteget játszottunk a vízbe, pizzát vacsiztunk a parton és hazafelé pedig megleptek minket egy nyitott tetejű busszal. Röviden rengeteg értékes és izgalmas helyet ismerhettünk meg. Nagyon jó közösség alakult ki a táborban, azóta is tartjuk a kapcsolatot egymással. Sokszor vizicsatáztunk vagy éppen borotvahabbal kergettük egymást. Ez a második utam volt a Lions clubbal, de azt kell, hogy mondjam, ez a tábor tényleg felejthetetlen volt.

Hálás köszönettel tartozom a Lions clubnak, hogy lehetővé tették számomra ezt a csodálatos utat.

 

Ha bárkinek valamilyen kérdése lenne, akkor arra szívesen válaszolok Facebookon vagy emailben is.

Mimi

 

 


Képgaléria