Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Huba

indulás: 2018. július 01.
vége: 2018. július 18.
ország: Olaszország
tábor neve: Alpi e Mare

Jeles Huba vagyok 4 éve aktív tagja az első Nyíregyházi Leo Klubnak. Idén nyáron Olaszországban a Lions  Yout Camp Alps & Sea nevű táborban vettem részt, ami a 2. utazásom  volt a Lions szervezésében. Összeségében a Lions tábort rendkívül jó lehetőségnek tartom,hogy az ember nemzetközi kapcsolatokat szerezzen, kulturálisan tájékozottabb legyen, ami pedig a legfontosabb,hogy világot lásson. Ezt a tábort különösen jó választásnak tartom, mivel július első felében van így, amikor vége, marad még a nyári szünetből is bőven.

Az egész utazás 17 nap, amely egy hét családnál töltött hétből és 10 nap nemzetközi táborból tevődik össze. Ez a 10 nap kevésnek tűnhet de ez idő alatt bejártuk Rómát, Savonát, Firenzét, Torinót és Genovát,  és nagyon tartalmas  programokban vettünk részt.

A kiutazás szinte teljesen gondtalan, mert a Lions sokat segít, de mindenképpen ajánlom, hogy amint lehetséges,  vegye fel mindenki a kapcsolatot a külföldi összekötővel is . Mivel a családi hét az első hét, ezért érdemes az e-mail-eket és a facebook engedélykéréseket is figyelni, ha a család felvenné a kapcsolatot. Az olasz emberek nagyon jó vendéglátók és az életmódjukkal azonnal megnyerik az embert szívét. A család mindent megtett, hogy a kedvünkben járjon. Minden napra programokat szerveztek nekem és a holland fiúnak, akivel együtt laktam, de mindig hagytak arra is teret, hogy pihenjünk. Megnéztünk sok látnivalót a városban, ahol éltek és más környező városokba is elvittek bennünket. Esténként nagy vacsorákat szerveztek nekünk a környékükön lakó fogadócsaládokkal együtt.

A családi hét után a tábor összesen tizenöt cserediákkal Savonában kezdődött, ahol 4 napot töltöttünk. Itt, mivel még a tábor kezdetén voltunk, inkább csapatépítő programok voltak és sokat voltunk csak mi a cserediákok együtt a tengerparton vagy éppen csak a hostel kertjében. A savonai négy nagyon jó nap után Torinóba utaztunk, ahol egy rövid napot töltöttünk kis városnézéssel,  ezután indultunk  Firenzébe, ahol már két napot voltunk. Itt megnéztük a leghíresebb épületeket és múzeumokat. Ezután indultunk el Rómába, ami egy elég hosszú út volt. Rómában sajnos nem lehet  négy nap alatt mindent megnézni, de a szervezők jól válogatták össze a programokat és olyan helyeket látogattunk meg, amelyek szerintem a legjobbak ennyi időre:  megjártuk a Vatikán államot, azon belül a Sixtus-kápolnát és a Szent-Péter bazilikát, de olyan "apróságokra" is volt idő, mint a Trevi-kút vagy a Pantheon. Rengeteg program volt minden nap reggel 8 tól egészen délutánig. A szervezésben nem volt semmi hiba, a táborvezető Oreste Gagliardi 12 éve vezeti ezt a tábort és elképesztő rutinja van. A programok után esténként a vezető és az asszisztensek hagytak bennünket a magunk módján szórakozni kicsit. A városok között és a városokon belül is bérelt busszal közlekedtünk.

Mindenkinek őszintén tudom ajánlani ezt a tábort, mert egy jó választás, a kis táborlétszám egészen családiassá teszi a hangulatot és a programok is nagyon tartalmasak szerintem.

 

Köszönöm a segítséget Kende Lászlónak és az Első Nyíregyházi Lions Klubnak.Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.