Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Péter András

indulás: 2018. július 27.
vége: 2018. augusztus 10.
ország: Tajvan
tábor neve: Tajpej - District 300-A2

Péter András vagyok és idén nyáron Taiwan-ba utaztam 2 hétre. Amikor először hallottam, hogy van ilyen lehetőségem először nem hittem el, de kellemesen csalódtam. Habár ez volt az első Lions club-os táborom nagyon élveztem és sikerült sok szép barátságot kötnöm. A kiutazás elötti hetekben családom fogadott egy tajvani cserediákot - Same-et - aki az idei győri YEC táborba érkezett. Ő nagyon sokat mesélt nekem a tábor elött, ami megkönnyítette a kintlétem.

A fogadó családom az először egy taiwan-i hölgy volt, aki fogadott testvérével két további cserediákot, Koreából. A kapcsolat kissé nehézkes ment velet mert nem nagyon tudtak angolul, de valahogyan összejött. Sajna, a sok kommunikációs probléma miatt már másnap reggel át kerültem egy másik családhoz. Elcseréltek egy másik koreaira. :)

Itt a fogadó apukám Omen és fogadó testvérem Eliza nagyon kedvesek voltak és mindenben segítettek és végre tudtak angolul. A szállás kifogástalan volt, egy gyönyörű hotelben laktam együtt öt másik cserediákkal. Összesen 9-en voltunk együtt cserediákok a fogadó apukámnál és nagyon jól összehangolódtunk. A programok nagyon élvezetesek voltak és amit nagyon élveztem, hogy sok finomat ettünk és sok szép helyen jártunk. 

 

A táborban a programok sok színűek voltak és szórakoztatóak, sok helyen voltunk mint például a Long Shan templomban, ami gyönyörű volt. Sok olyan tevékenység volt amin nekünk kellett valamit alkotni például egy agyag edényt vagy egy papír lámpást. Volt Részünk egy tehetség kutatóban amiben a 4 csoport elő adott valamit az én csoportom Táncolt, míg mások énekeltek. A tábor végére szintén egy nagyon jó társaság alakult ki.

Összességbe véve a tábort: tele volt újdonságokkal kulturális és gasztronómiai egyaránt. A taiwani emberek akikkel találkoztam mind kedvesek voltak, bár sokan alig tudtak angolul vagy egyáltalán nem, de még így is sikerült összebarátkozni velük. Például a csoportban lévő japán lányok angol tudása kimerült a "yes" és "no" szavakban. 

Ezen a két héten felejthetetlen élményekkel gazdagodtam és nem bántam meg hogy elmentem! Szép volt Tajvan!


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.