Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Dóra

indulás: 2018. július 23.
vége: 2018. augusztus 13.
ország: Szlovákia
tábor neve: Spania Dolina

Lődy Dóra vagyok, Szlovákiában voltam cseretáborban. Ismerősünk révén kerültem kapcsolatba a klubbal. Ez volt az első alkalom, hogy részt vettem Lions Club táborában, ezért a dokumentumok kitöltése közben felmerült néhány kérdés, de ezekre hamar választ kaptam.

A családdal könnyen felvettem a kapcsolatot, először a velem egykorú lánynak írtam e-mailt, majd miután kiderült, hogy ő a tábor idejében Amerikában lesz, szintén táborban, az apukájával kezdtem levelezni.

Az utazást viszonylag egyszerű volt megoldani, tekintve, hogy nem kellett túl messzire eljutnom, mert a család Kassán lakik. A szüleim vittek el a megbeszélt helyre, a belváros felújítása miatt egy pláza éttermébe. Itt a két család együtt ebédelt jó hangulatban, bár én már kicsit izgultam a következő majdnem három hét miatt.

A családnál egy hetet voltam. A fogadók mindent megtettek, hogy otthon érezzem magam, és hogy ne unatkozzak, nagyon kedvesek voltak. Rajtam kívül még két fiú töltötte Kassán a hetet a táborból. Minden napot együtt töltöttünk, a programokat mindig másnak a fogadó családja szervezte, Megismertük a várost, bejártuk a környékbeli várakat, híresebb helyeket, összebarátkoztunk, a táborban jól jött, hogy már ismertem valakiket.

A következő héten közösen vittek minket a tábor helyszínére autóval. Nagyon tetszett a falu, Spania Dolina, ahol a szállásunk volt, elég csendes, hegyek veszik körül. Itt is kedvesen fogadtak minket. A táborvezetőkkel jó kapcsolat alakult ki, nagyon segítőkészek voltak. Minden napra jutott valami izgalmas program, nekem a túrázások tetszettek a legjobban. Ellátogattunk Besztercebányára, Selmecbányára, megismerkedtünk a helyi kultúrával. Az beszélgetéssel akadtak néha problémák, mert a többiek általánosságban jobban tudtak angolul, mint én, de a végére már egészen belejöttem én is.

A tábor végén sok élménnyel sok élménnyel, tapasztalattal értem haza.

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.