Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Gerda

indulás: 2018. június 17.
vége: 2018. július 15.
ország: USA
tábor neve: Virginia

Ez volt a második kiutazásom és mivel mindig is nagy álmom volt, hogy eljussak Amerikába, ezért választottam ezt a tábort. Amint jelentkeztem, megkaptam a fogadó családom elérhetőségét és decembertől kezdve a kiutazásom napjáig folyamatosan e-maileztünk. Ez nagyon jó volt, mert volt időm bőven megismerni őket jobban és mikor találkoztam velük a reptéren, olyan volt, mintha régi ismerősökkel találkoznék.

Mikor végre eljött a nagy nap, nagyon izgultam, hiszen még sosem utaztam ennyit egyedül. Szerencsére minden rendben volt az átszállásaimmal és az ellenőrzéseknél is.

Az első két hétben sokat pihentem, mert egy idős házaspár volt a fogadócsaládom, így annyi programot csináltunk, amennyit én szerettem volna. Rengeteg múzeumba mentünk, parkokat néztünk, megnéztük Virginia fővárosát, Richmondot, a Capitol Buildinget, és még a Shenandoah National Parkba is elvittek, mert ez külön kérésem volt. Mivel a lovaglás a hobbim, volt szerencsém egy western lovastúrán is részt venni. Két másik fogadó család elvitt egy-egy napra két tengerpartra a saját exchange diákjaikkal, ami külön élmény volt számomra. Volt olyan nap, amikor csak otthon feküdtem, olvastam, bevásároltunk, kutyát sétáltattunk és beszélgettünk a szomszédokkal, így igazán átérezhettem milyen is ott lakni.

Ezután elkezdődött a tábor. Már az előző évi táboromban is megállapítottam, hogy milyen csoda az, amikor 30 16-18 éves fiatal az első napon nem ismer senkit, nem beszélget senkivel, majd a tábor utolsó napján sírva és ölelkezve fogad örök barátságot mindenkivel. Nagyon jó programok voltak a táborban, alig aludtunk, de minden perce megérte. Az első 4 napot Washington D.C.-ben töltöttük, ezalatt erdei faházakban aludtunk, majd egy kollégiumban voltunk a tábor további részében. Megnéztük a Historic Triangle városokat, Jamestown-t, Williamsburg-öt és Yorktown-t. Voltunk horgászni a tengeren Chesapeake Bay-ben, elmentünk hajókázni Norfolkban, fürödtünk Virginia Beachen és tubingoltunk a Shenandoah River-ön. Minden nap helyi speciális ételeket ettünk és minden este röplabdáztunk vagy kártyáztunk a többi táborozóval. Persze mi is sírva váltunk el, és a tábor után még egy hónapig minden este videchateltünk 8-10-en. Azóta ketten már találkoztak újból, mert annyira jóban lettek. Nekem egy holland fiúval és egy német lánnyal lett szorosabb kapcsolatom és szerencsére hamarosan újra találkozok velük. Már lefoglaltuk a szállásunkat is és meglepetésemre még ketten csatlakoznak hozzánk az én előző táboromból, Dániából. Ebből látszik, hogy milyen sokat jelentenek ezek az élmények mindenkinek. Nem számít, hogy egy-két éve csak 2 hétig voltatok együtt, olyan mintha régi barátok lennétek.

Hihetetlen élmény volt számomra ez az utazás, sosem felejtem el!

 


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.