Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2018. Zsófia

indulás: 2018. június 30.
vége: 2018. július 28.
ország: USA
tábor neve: Iowa

Első lions-os kiutazásom volt és úti célom Amerika, Iowa volt. Osztályfőnököm segítségével mivel az ő apukája a Szombathelyi klub elnöke. Rajta keresztül sikerült kitölteni a papírokat.

Kicsit későn kaptam meg a visszaigazoló levelemet külföldről, és még a család egyeztetésével volt kis problémám de a végén mindent sikerült egyeztetni.

A táborigazgatóval és a fogadócsaláddal is csak a fontosabb dolgokról beszéltem.

A repülőjegy és a vízum megszerzése is simán ment viszont a hazafele út volt zűrősebb mert valamit megváltozattak a repülőjegyemben és Des Moinesben csak a Chicagoba tartó járatom jegyét tudták odaadni és Chicagoban szintén futkoznom kellett hogy meglegyen a többi jegyem.

Imádtam az egész utat, hogy egyedül utazhattam és egész Amerikát.

A  családom a repülőtéren várt a kettő másik diákkal akikkel együtt laktam. A táborvezetővel is találkoztam, de vele nem beszéltem.

A család háza a semmi közepén helyezkedett el a legközelebbi bevásárlóközpont 30 perce volt és a legközelebbi szomszéd 2km-re. Mindenhol csak kukoricaföldeket láttam.

Nem volt olyan sok program mint amit vártam, a kettő másik diákkal töltöttem napjaimat kérdezgettük egymást mindenről és barátkoztunk. A wi-fi-vel volt nagyobb problémám mivel messze laktak a várostól 15Gb net volt összesen 5 emberre. Első három nap alatt le is fogyasztottuk és utána még filmet se tudtunk nézni…se Facetime-olni a családjainkkal.

A táborba izgatottan érkeztünk de minden nagyszerű volt csak a szabályok voltak kicsit túlságosan is szigorúak…de ettől eltekintettem. A táborban batikoltunk, voltunk trambulin parkban, tehetségkutatót tartottunk az utolsó közös estén , mályvacukrot sütögettünk, és ország prezentációkat mutattunk be minden este.  A diákok mind barátságosak voltak többé kevésbé. A személyzet iszonyat aranyos volt imádtam őket. Volt hogy direkt felkeltem reggel 6-kor hogy segítsek nekik vagy tovább maradtam és segítettem nekik mosogatni. Csak ajánlani tudom a Lions exchange programot.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.