Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Botond

indulás: 2019. július 13.
vége: 2019. július 31.
ország: Hollandia
tábor neve: Harlingen

Ez a tábor volt az első Lions táborom, és a jelentkezésem nagyon gördülékenyen ment, mivel édesapám Lions és tőle hallottam a programról.

Azért választottam Hollandiát, mert mindig is érdekelt a holland kultúra, több barátom is tanul kint és nagyon felkeltették az érdeklődésemet.

Az első hetet egy hihetetlenül aranyos családnál töltöttem. Nagyon kedves embereket ismertem meg itt, minden olyan idilli volt, a hely, az épületek, az utak, tényleg minden olyan volt mint egy mesében. Volt egy alapvető elképzelésem, hogy nyilván itt magasabb az életszínvonal, de sokkoló élmény volt ezt átélni. Minden rendkívül tiszta és teljesen más az emberek felfogása. Nagyon jóba lettem a fogadó családom fiú gyerekével aki chef Groningenben, ahol eltöltöttem vele 2 napot, ami fantasztikus volt. Császkáltunk, nézelődtünk, vásároltunk, közösen főztünk, megmutatta a kedvenc biliárd szalonját, teljesen beszippantott a város hangulata és jó volt ezt úgy átélni, hogy ott van valaki aki ott él. Nem a tipikus túrista helyeket néztük meg hanem, a mindennapi életbe láthattam bele, ami engem sokkal jobban is érdekelt. A kinti Anyukám egy végtelenül kedves nő, leste minden kívánságomat, mindent megtett, hogy jól érezzem magam. Voltunk kultúrális  fesztiválon, könyvtárban, bicikliztünk, megnéztük a Holland Velencét. Esténként kártyáztunk, társasjátékoztunk. Volt egy nap amit egy másik Lions-os családdal töltöttem, elvittek Németországba és megnéztük hogyan is építenek meg egy nagy tengerjáró luxus hajót. Ami a legpozitívabb volt az egészben, hogy célja volt az utazásomnak angoltudásom fejlesztése és ennél nem is kerülhettem volna jobb helyre e téren. Minden család kapásból áttudott váltani angolra, sőt megtiszteltek azzal, hogy amikor ott voltam csak angolul beszéltek, hogy ne érezzem magam kellemetlenül.

E csodás hét után érkeztem meg Harlingenbe, a tábor helyszínére. Nagyon összetartó kis csapat jött össze, barátságos volt mindenki. Szuper és modern volt a szállásunk. Nagyon sok új és jó barátot szereztem, 1-2-vel meg is beszéltem, hogy meglátogatjuk majd egymást. Rengeteg programon vettünk részt, talán ez volt ami annyira nem tetszett, hogy volt jó pár hasonló program amit a nagy többség unt már a végére, mert Hollandiában  minden táj és ház ugyan olyan, és nem volt elég idő csapatépítős játékokra. Voltunk Amszterdamban, ami egy csodás város. Itt hajókáztunk, elmentünk a legnagyobb parkjába, egy múzeumba és volt egy kis szabadidőnk is felfedezni a várost. Voltunk iszapsétán, kenuztunk, kalandparkban is voltunk, kihajóztunk egy szigetre amit körbe bicikliztük, majd megnéztünk egy sörgyárat és fürödtünk a fehér homokos parton. Egyik este elmentünk egy clubba aminek én nagyon örültem mert kíváncsi voltam nagyon milyen egy helyi szórakozó hely. Esténként kiültünk a tengerpartra pokrócokra és beszélgettünk, zenét hallgattunk, és rengeteget nevettünk. Az egyik estén volt egy közös főzés, mindenki megcsinálta a maga nemzete egyik tipikus ételét. Ezt én nagyon élveztem mert az egyik kedvenc hobbim a főzés, ráadásul meghatározó élmény volt számomra megkóstolni több nemzet nemzeti ételét. Jobbnál jobb programokon vettünk részt. Megnéztük Friesland fővárosát, láttunk egy működő szélmalmot, egy biofarmot. Tartottak nekünk workshopot, ahol festettünk és agyagszobrászkodtunk. Megcsodálhattunk egy nagyon különleges építészeti stílust.

 Hihetetlen szeretet van a holland emberekben, mindenhol hatalmas lelkesedéssel fogadtak minket, és az egész tábor alatt nagyon finom ételekkel és italokkal várták minket. Csak ajánlani tudom Hollandiát, ez a 3 hét egyszerre szólt pihenésről, relaxálásról, buliról, valamint kultúrális kirándulásról. Nagyon köszönöm a lehetőséget a Lions-nak, felejthetetlen élmény volt ez az utazás számomra.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.